Hírek

2014.09.28. 20:25

A falunapon adták át a felújított művelődési házat Ölbőn

Ölbő - A település is csatlakozott a Magyarország, szeretlek! programhoz, egyebek mellett helyben készített termékek kóstolójával, művelődésiház-avatóval. Sokféle teát, lekvárt kínáltak az ölbőiek, de nem maradhattak ki a kínálatból a dísztárgyak sem.

Cseszkó Tamás

- Sok helyen megfordultam, és láttam, hogy folyamatosan újítják fel az integrált közösségi tereket. Elhatároztam, ha egyszer lesz pályázati lehetőség, az ölbői művelődési ház is meg fog újulni - emlékezett vissza a kezdetekre Smideleus László, a település polgármestere az avatón. Örömét fejezte ki a csaknem 14 millió forintos támogatásért, amelynek köszönhetően akadálymentesítették az ötvenes években épült művelődési házat, villanyszerelési, fűtéskorszerűsítési munkálatokat végeztek el. Büszkén kijelenthetjük, hogy az épület így megfelel a huszonegyedik század kihívásainak mutatott rá a polgármester, hozzátéve, hogy a jövőben azért kíván dolgozni, hogy a falu összes épülete megújulhasson.

Az avatóünnepségen részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki egyebek mellett elmondta: nyáron a polgármesterrel közösen jelentették be az egészségnapon a győztes pályázat örömhírét, mostanra pedig el is készült a beruházás.

A nap során megemlékeztek a 100 éve kitört nagy háborúban, az I. világháborúban elhunyt ölbői hősökről, megkoszorúzták a helyi huszárszobrot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!