Hírek

2012.04.16. 15:41

A felzárkózást segítik: négy kistérségi iroda nyílt

A dunántúli roma civilszervezetek munkáját segíti az a 4 kistérségi iroda, amely 58 millió forintos uniós támogatással nyitott.

Kozma Gábor

A program keretében létrejött a Dunántúli Cigány Civil Hálózat, amely 36 egyesület munkáját fogja össze.  A hátrányos helyzetű roma csoportok integrációját és érdekérvényesítését segíti az a most lezárult, uniós projekt, amelyet a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Győr-Moson-Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetsége valósított meg a Dunántúlon. A projekt során négy új kistérségi irodát nyitottak, közte Vasváron és Győrben.   

Dr. Rácz Sándor projektfelelős elmondta, a képzések  sokoldalúak. E sorban említhető a  civil szervezetek fejlesztése; stratégiai tervezés; hatékony kommunikáció; projektmenedzsment-képzés; közösségfejlesztés; forrásteremtés; pályázatírás címeket viselték.

A programba jelentkezők számára a tréningek ingyenesek voltak.  A projektfelelős hangsúlyozta, a tagok a projekt lezárása után sem kerülnek ki az ernyőszervezet látóköréből, képzésük folyamatos marad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!