Hírek

2013.11.10. 16:40

A gyógyfüves ember: a tea segíthet a betegségek leküzdésében

A bükkszentkereszti füvesember csaknem félezer embert látott el jótanácsokkal, ötletekkel.

Ambrózai Zsuzsanna

Szabó Gyuri bácsi a gyógynövényes teáival. Hatéves kora óta foglalkozik a népi gyógyítással, a nagyanyja örökségét viszi tovább

- Alig múltam 85 éves - élcelődött Gyuri bácsi, vagyis Szabó György, a bükkszentkereszti füvesember a szombathelyi előadásán, melyre majdnem ötszáz ember volt kíváncsi a múlt héten. Gyuri bácsit az egyik cég invitálta a megyeszékhelyre, s ő elmondása szerint boldogan tett ennek eleget, vállalva a több mint ötszáz kilométeres távolságot is. Jó ötletnek bizonyult a meghívás: a szervezők karitatív munkát vállaltak ezzel, s hozták el majdnem ötszáz emberhez Gyuri bácsit, s vele együtt a jótanácsait is.

A gyógynövényes teáiról elhíresült férfi mesélt az életéről, hogy a természetes világgal hatéves korában ismerkedett meg, amikor a nagyanyja odaköltözött hozzájuk, s őt választotta ki a testvérek közül, hogy átadja neki a tudását.

- Azért választott engem, mert állandóan csavarogtam. Nem a városba mentem, nem az utcákat jártam, hanem a természetben bóklásztam. Mindent, amit tudok, a nagyanyámtól tudom mesélte az idős férfi, aki korát meghazudtolva tartott több mint másfél órás előadást, s a végén még egyénre szóló jótanácsokat is adott. A füvesember mesélt a népi gyógyítás megítéléséről is, arról, hogyan és miként viszonyult a hatalom ehhez a fajta tudáshoz. De előadása jó részét annak szentelte, hogy elmondja: a különféle gyógynövényekből készült csésze tea milyen hatással lehet az életünkre, hogyan és miként segíthet a betegségek megelőzésében, azok leküzdésében.

- Három olyan tisztítószerve van az embernek, amelyre különösen oda kell figyelni. Ez a máj, a vese és a verejtékmirigyek. Az elsőre, vagyis a májunkra való odafigyelést már fiatalon el kell kezdeni, 20-30 éves korban érdemes napi egy csésze teát elfogyasztani gyermekláncfű teából, ha komolyabb a baj, akkor érdemes a diólevél teát segítségül hívnunk - mondta Gyuri bácsi, aki hozzátette: persze mindenkinek magának kell letesztelnie, melyik tea milyen hatással van rá. Ő maga naponta nyolcféle gyógyteát iszik, de azt is hozzátette, már nem fiatal. A vese működésére való odafigyelés különösen idős korban fontos, hiszen az idős embernek nincs szomjérzete, így a vese sem tud dolgozni.

- Mindegy, hogy milyen folyadékot fogyasztunk, legyen az víz, tea, vagy leves, kell a szervezetnek. Ajánlott a nyírfalevél, a csalánlevél, de a diólevél tea is jó.

Gyuri bácsi szerint a verejtékmirigyeinkről hajlamosak vagyunk elfeledkezni.

- Kérem szépen, nem izzadunk!. Elfojtjuk a dezodorral! Én magam kölnit használok, hogy ne legyen szaga. Fussanak, szaladjanak, ha nem bírnak, akkor fűtsenek be a szobába, vegyenek fel nagykabátot, tegyenek bármit!. Öt hét után kitisztul a méreganyag a szervezetből. Ha nem, begyulladhat, és daganat keletkezik.






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!