Hírek

2017.09.05. 17:52

A HUKE Kft. megújult a sárváriak nyugalma érdekében

SÁRVÁR Megújították a Sárvári HUKE Kft. telephelyét – a fejlesztés az itt élők nyugalmát szolgálja. Már nem a cég gyűjti be a szelektált hulladékot a városban, viszont a feldolgozás továbbra is itt történik.

Pajor András

Annak idején az országot évekkel megelőzte a sárvári szelektív hulladékgyűjtés, melyet az akkori közszolgáltató Sárvári HUKE Kft. vezetett be. Az Ikervári úton egy disznóhizlalda telkét vásárolta meg a hulladékgazdálkodási cég, hogy felépítse telephelyét, amely gyűjtőhely, és később a műanyagdaráló üzemnek is helyet adott. – A szelektív hulladékgyűjtés hatékonyságának megnövekedése sokkal több feladatot ró ránk – mondta el Szijártó László, a HUKE kommunikációs vezetője.

Hangsúlyozta: – További fejlesztéseket kell végrehajtanunk a sárvári telepünkön. Az itt működő PET-darálóba egyre több alapanyag érkezik az ország egész területéről. Ezek betárolása és a késztermékek elhelyezése, továbbítása indokolja egy több mint 2 ezer négyzetméteres betonozott rakterület kialakítását. A környezetvédelmi felügyelőség a bejárás során mindent rendben talált a további munkavégzéshez – mondta. Varga Károly, a terület önkormányzati képviselője szerint a telep környékén élők is fellélegezhetnek, hiszen a korábban felhúzott védőkerítés és a most átalakított telep az ő érdeküket is szolgálja. Ezzel egy régi gond oldódott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!