Hírek

2011.01.30. 07:15

A jáki templomért báloznak

A jáki templom felújítására fordítják a Rotary Klub idei báljának bevételét. A bált január 29-én, szombaton este rendezték a Hotel Claudiusban dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter védnökségével.

Merklin Tímea

A Rotary Klub 2010. őszén kapcsolódott az „Adj életet ajándékba” programhoz, amelynek keretében a résztvevők klubok húsz szívbeteg kisgyermek műtétjét finanszírozzák évente. Csatlakoztak ahhoz a három klubból álló összefogáshoz is, amely a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére nemzetközi adománygyűjtést szervezett a rotarysok társadalmában. Az akcióval mintegy 13 millió forintos segélyalapot sikerült létrehozni. 2010. november végén a szombathelyi Rotary Klub tagsága az egykori jáki bencés apátsági templom évek óta szükséges felújításának támogatását tűzte ki célul. A jótékonysági bál védnökségét a jáki templom minőségi megőrzését szívügyének tekintő dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter vállalta, aki a történelmi magyarság egyik kiemelkedő értékeként is számon tartja ezt a műemléket. A románkori építészet e felbecsülhetetlen értékű alkotása a magyar kultúra folytonosságának is szimbóluma, hiszen a történelem során Magyarországot ért pusztítások egyike sem tett benne kárt, nem tudta lerombolni.

A Hotel Claudiusban szombeton este a Weöres Sándor Színház művészeinek részvételével, színvonalas zenés, táncos műsor szolgálta a vendégek és a klubtagság szórakozását. Átadták - immár 11. alkalommal - a Rotary Klub által alapított Kiss Sándor művészeti-díjat, amellyel minden évben fiatal vasi művészek munkásságát ismerik el. A hagyományoknak megfelelően a klub a tavasz folyamán biztosít lehetőséget a nyertesnek, hogy a nagyközönség előtt is bemutatkozzék, és művészetével Szombathely város közönsége elé állhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!