Hírek

2013.12.04. 18:25

Kövér László szerint az ország jobb ellenzéket érdemel

Ágh Péter országgyűlési képviselő meghívására érkezett Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke Celldömölkre szerda este, ahol telt ház előtt tartott előadást Magyarország helyzetéről.

Munkatársunktól

Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó vezetője, a Celldömölki Polgári Esték egyik házigazdája köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy egész Kemenesaljáról érkeztek érdeklődők.

– Az adventi várakozásban nyílt szívvel és lélekkel vágyakozunk az igaz szóra – mondta Esztergályos, hozzátéve, hogy Kövér László az egyik legbátrabb és legtisztább magyar politikus. – Kövér László új lendületet tud adni a jobboldalnak itt Celldömölkön is, és hiszem, hogy a következő választásokat helyben is meg fogjuk nyerni – fogalmazott köszöntőjében Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Az országgyűlés elnöke összefoglalta az elmúlt ciklus legfontosabb történéseit. A politikus hangsúlyozta, 2010-ben nemzeti egység bontakozott ki annak tekintetében, hogy a dolgok nem mehetnek tovább úgy, ahogy addig. Szólt arról is, hogy gazdasági szabadságharcba kényszerítettek az országot.

Elmaradt a bocsánatkérés, sem az őszödi beszéd miatt, sem a 2006-os rendőri túlkapás miatt nem kértek bocsánatot – mondta Kövér László Celldömölkön.

Az országgyűlés elnöke szólt arról is, hogy a „most szakértőként tetszelgő” Bajnai Gordon kormánya olyan költségvetési hiányt hagyott hazánkra, hogy ha nem nyúltak volna hozzá, már ősz közepén megállt volna az ország működése. Mint mondta, próbáltak tárgyalni az Európa Tanáccsal és az IMF-fel is, hogy csökkentsék a kötelezettségeket, de ők nem engedtek a kormány kérésének.

– Nem a nyugdíjasokról, a dolgozókról akartunk újabb bőröket lehúzni, meg akartuk mutatni, mit jelent a valódi közteherviselés – hangsúlyozta a házelnök. Szavai szerint fontos, hogy jövő tavasszal újra megkapják a választói felhatalmazást, hiszen a szocialisták 2002-ben is egy tollvonással szüntették meg a Fidesz-kormány hozta pozitív intézkedéseket. – Nyolc év után azzal szembesültünk, hogy a helyzet sokkal rosszabb, mint 1990-ben, a rendszerváltozás után.

Eredményeket sorolt, kétszázötvenezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltás idején, és az infláció soha nem volt ilyen alacsony. Kiemelte, rekordszámú törvényt és határozatot hoztak, a rendszerváltáshoz hasonló tempóban ülésezett az országgyűlés.

– Rendszerkorrekciót hajtottunk végre, ami felért a rendszerváltással – hangsúlyozta a politikus, aki arra is buzdította a hallgatóságot, hogy keressék fel barátaikat, szomszédaikat, és emlékeztessék őket a szocialista kormányzás károkozásaira. – A következő választások tétje, hogy sikerül-e a magyar demokráciában egy új korszak jöjjön létre. Sikerül-e egy löketet adni a baloldalnak az őszinte megújulásra – mondta Kövér László, hozzátéve, hogy Magyarország jobb ellenzéket érdemel, mint amit az MSZP és az SZDSZ hátrahagyott. Szólt arról, hogy komolyan kell venni a generációs építkezést is, hiszen fontos a fiatalok jelenléte a politikában. – Célunk, hogy Magyarországon úgy érezzék a fiatalok, hogy a kormány támogatja a családalapítást, a gyermeknevelést – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!