Hírek

2010.10.05. 15:27

A képeslap énekel – Kiállítás az Agora- Gyermekek Házában

Szeretünk képeslapot kapni. Jó érzés, ha az emberre a nyaralásuk alatt is gondolnak a barátai, a rokonai. Manapság azonban már „kiment a divatból” ezeknek a lapoknak a küldése, s helyette marad az SMS, az MMS és az e-mail. De valahogy ez nem ugyanaz, hiszen azoknak a kis mintás lapoknak megvan a maga varázsa. Kiteheted a polcra, vagy a fiókból is bármikor előveheted, ha némi nosztalgiára vágysz.

UNIVerZOOM

Juhász Árpád lelkes képeslapgyűjtő - aki immár harminckét éve foglalkozik különböző lapok gyűjtésével, és azok rendezgetésével - több, mint 8000 darab üdvözlőlap tulajdonosa. Úgy gondolta, hogy vétek lenne ezeket a kincseket a köz elől elzárni, így 2001 júniusában saját lakásában kialakította a bárki által ingyenesen látogatható képeslap-múzeumát.

Ebből tekinthetnek meg most az érdeklődők egy kisebb kiállítás keretében néhány érdekesebb darabot az Agora-Gyermekek Házában. A képeslapok különböző témák szerint rendezve helyezkednek el a falakon. A természet-, gyereknap-, közlekedés-, állatok-témaköréből válogattak a szervezők; s mindezekből újabb és régebbi példányok egyaránt megtalálhatóak a kisebb tárlat példányai közt.(Érdekes, amikor ugyanaz az utca vagy tér van az egymás melletti két lapon, azzal a különbséggel, hogy 30-40 év telt el a két kép készítése között.) A komoly tájképektől kezdve vicces feliratokig bármit megtalálhat itt az ember, így idősebbek és fiatalok is egyaránt találhatnak olyat, ami megfogja őket.

Ha megtetszett rövidke kiállítás-bemutatónk, akkor mindenképp látogassatok el az Agora- Gyermekek Házába vagy a JUÁR Képes- és Levelezőlap Múzeumába, ahol a kiállított darabokon kívül különféle albumok is megtekinthetők október 30-áig. A múzeum emellett szívesen fogad bármilyen levelező-vagy képeslapot!

Mi is az az AGORA - Gyermekek Háza?

A létesítmény a gyermek- és ifjúsági korosztály szabadidős tevékenységével foglalkozó intézmény. Célcsoportjuk a 0-16 éves korú gyermekek, fiatalok és a gyermekes családok.
Ezen korosztályok részére szerveznek – többek között - játszóházi családi délutánokat, szabadtéri nagyrendezvényeket, gyermek művészeti fesztiválokat, színházi előadásokat is.
A fiatalok személyiségének fejlesztése, kikapcsolódása a céljuk, s ennek érdekében szakkörök, tanfolyamok és klubok működtetését, túrák, kirándulások szervezését és nyári táborok lebonyolítását is vállalják.

Az iskolai munkához kötődően előadássorozatokat szerveznek munkatársaik a természettudomány, társadalomtudomány és művészetek témaköreiben.
Létrehozták a KRESZ Parkot, a felsőcsatári Gyermeküdülőt is a gyermekek fejlődéséért.

Programjaikról érdeklődni a helyszínen személyesen (9700, Szombathely, Jászai Mari u. 4.
telefon: 94/512-374) illetve a www.agorasavaria.hu internetes oldalon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!