Hírek

2009.12.17. 11:47

A kis Attilának még a héten gyűjtjük az adományokat

Mindhárom gyerek beteg Sólyoméknál. A kis Attilának még ezen a héten gyűjtjük az adományokat.

Némethy Mária

Vannak nehéz helyzetek egy háromgyermekes családban, ahol a legkisebb 5, a középső 7, a nagyobbik  11 éves. Pláne, ha minden összejön. Például mindhárom egyszerre beteg.

Márpedig a Sólyom-családnál ez most így van. A kicsi Bence hurutos, a középsőnek, Bettinek mandulagyulladása van, a nagyobbik, a mi kis Attilánk  pedig súlyos beteg: leukémiás. Igaz, most nagyon jók lettek a vérkép eredményei, s  hál' Isten csak  kicsit köhög, viszont a testvéreitől, akik egyébként szintén szájkendőt viselnek  Tilla  érdekében  elkülönítve lakik egy szobában.

Anikó, az édesanya egy jellemzően nehéz helyzetet mesél: Aznap volt Attila hetenként kötelező kórházi felülvizsgálata Szombathelyen, s mivel a párom dolgozott, kénytelen voltam a három gyereket elvinni. Felügyelet nélkül a két kisebbet nem hagyhatom, hát jöttek ők is velünk. Csak így tudtam megoldani a helyzetet.

Mindenki el tudja képzelni milyen lehet három gyerekkel bumlizni a vonaton Kőszeg és Szombathely között. Ilyen az, ha nem élnek rokonok a közelben. Márpedig Sólyomék Békés megyéből, egy kisvárosból  telepedtek  Kőszegre. Anikó édesanyja és mind az öt testvére ma is ott lakik. Az egész család már nagyon szeretné újra látni őket. Tilla sokat emlegeti a mamát, aki nyáron itt volt náluk Kőszegen látogatóban. Nagyon szereti.

El is pityeredett, amikor elmondtam neki: sajnos karácsonykor nem találkozhatunk velük. A H1N1 miatt sem szabad kimozdulnunk. Attila kezelőorvosa is megtiltotta az utazást. Ez egy ilyen karácsony lesz.   

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!