Hírek

2012.10.28. 14:10

A közösség javáért Vasváron

Vasvár - Vasvár minden évben kitüntetéseket adományoz azoknak, akik a város fejlesztésében, gazdasági, tudományos, művészeti, kulturális életében a közösség javáért tevékenykedtek.

Merklin Tímea

Vasvár Város Díszpolgára kitüntetésben részesült dr. Seregi János, aki itt végezte általános iskolai tanulmányait, majd a család elköltözött, de azóta is folyamatos a kapcsolatban van a várossal, amelyet mindig támogatott, ha erre beosztásánál fogva lehetősége volt. Helyettes államtitkárként szerepe volt a Vasvári sánc létrehozásában. Legjelentősebb munkája idén realizálódott. Tudott arról, hogy az itt élők régi vágya a Szentkút felújítása. 2011-ben olyan döntési helyzetbe került, hogy kezdeményezhette a kegyhely felújítását, majd az országosan elé terjesztett alternatívák közül a Jeli Arborétumot és a Szentkúti Mária kegyhely-parkerdőt javasolta kiemelt fejlesztésre.

Vasvár Városért érdeméremmel tüntették ki Kovács Lászlóné nyugalmazott óvodavezetőt, aki 1975 óta 36 éven át volt a helyi óvoda lelkiismeretes dolgozója, 13 éven át annak vezetője. Segítője a Dévai Géza Emlékhangversenyek lebonyolításának, tagja a Városi és a Templomi Kórusnak, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász vasvári szervezetének.

A Vasvár Városi Sportegyesület munkáját is Vasvár Városért érdeméremmel jutalmazták. A százéves múltra visszatekintő szervezet minden időben összefogta a sportolni vágyókat. A labdarúgás meghatározó volt az egyesület életében, de működött atlétika, női és férfi kézilabda, röplabda, teke, sakk, természetjáró és birkózó szakosztály is. Az utánpótlás-nevelés kiemelt feladatuk.

A 2010-ben alapított A városfejlesztésért elnevezésű díjat idén a PNH Kft. kapta, mert rövid idő alatt magas termelékenységi szintet ért el, és a város foglalkoztatási helyzetén számottevően javított. Jelentős összegű iparűzési adója nagyban hozzájárult, hogy Vasvár infrastrukturális fejlesztése, a város üzemeltetése magasabb szintet érhetett el. A cég vezetése a gazdasági tevékenységén túl teljesen nyitott, és segíti a város kulturális, sport közéletét is.

Közszolgálatért Alapított Barabás István Díjjal a város idén Varga Istvánné tevékenységét ismerte el, aki odaadó munkáját a 60-as években, mint szülésznő és körzeti ápolónő kezdte. Szülésznőként, ha kellett, éjszaka is a szülő kismamákhoz sietett, akiket aztán jó tanácsokkal látott el. A kislányok fülébe az ő segítségével kerültek a szép fülbevalók. Sokáig a házi betegápolást is ő látta el a társával együtt. Ma a Nyugdíjas Klub aktív tagja.


Posztumusz „Vasvár Városért” érdeméremmel tüntették ki Tábián Tamás egyetemi oktatót, aki ez év januárjában halt meg Etiópiában tragikus körülmények között. Ásványgyűjteménye a könyvtárban kialakított kiállításba került, a város természettudományi értékeit gazdagítja. A díjat szülei vették át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!