Hírek

2012.12.28. 14:27

A mecénás nevét viseli az új otthon

Körmend - Egy nagylelkű adakozónak köszönhetően napokon belül megnyithat a város új, korszerű intézménye, az Idősek Otthona. Amely a mecénás nevét viseli majd.

Kozma Gábor

Három évvel ezelőtt alapította meg az önkormányzat a Körmendi Idősekért Nonprofit Kft-t. Azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson egy nagylelkű mecénásnak, a város szülöttének, Unger Lászlónak. Aki azóta megkapta a díszpolgári címet is. A férfi évtizedekkel ezelőtt ingatlanokat vásárolt-örökölt a fővárosban, amelyek értéke az idők folyamán jelentősen megnőtt. Miután eladta az ingatlanokat, több tízmillió forintot ajánlott fel az időskorúak részére, jelesül egy közösségi otthont megteremtésére. Bebes István polgármester elmondta, hogy az önkormányzat a Thököly út 44. szám alatt 1700 négyzetméternyi területet adott az otthon megépítéséhez. Ezután indultak el a munkák Rózsa Erzsébet rehabilitációs szakmérnök tervezésével, Bognár Zoltán építészmérnök vezényletével. Az otthon elkészült, januárban, a használatbavételi eljárás után, birtokba vehető. Mindehhez kellett Unger László nagylelkűsége, aki folyamatos pénzügyi adományaival fedezte a beruházás költségeit. Azt is szeretném kiemelni, hogy az ilyen jellegű adományok a városnak is tartást adnak. Hiszen a közösségért valók, s az adakozó által valamennyien gyarapodunk. Unger úrra egész Körmend büszke lehet és az is - mondta el Bebes István.

 

Az új intézmény egy mecénás, Unger László körmendi díszpolgárnak köszönhetően épült, korszerűen felszerelt (Fotó: Szendi Péter)

Az új intézmény, amely Unger László nevét viseli majd, Körmend járáshoz tartozó 46 településről fogad ellátásra várókat. Elhelyezés egy, vagy kétágyas szobákban, telefonnal, nővérhívóval, vész és füstjelzővel felszerelten. Az épületben teakonyhák, fodrászat, orvosi rendelő, terápiás masszázsfürdő, ebédlő, társalgók, lift, az udvaron terasz, kerti bútorok segítik az idős emberek életminőségének javítását.  Az otthon harminc férőhelyen, emberközpontú, barátságos, otthonos környezetet és légkört képes nyújtani szakképzett személyzettel, orvossal, gyógytornásszal, méghozzá exkluzív körülmények között. Folyamatos, 24 órás a gondozás az ápolás, amely akár az időskorú emberek élete végéigis tarthat. Az elhelyezés feltételeiről,  a szükséges  tudnivalókról,  az ellátás igényléséről érdeklődni személyesen a Szociális Szolgáltató és Információs Központ vezetőjénél lehet - hallottuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!