Hírek

2012.10.05. 10:13

A műtőben találták meg az ''eltűnt'' beteget

Szombathely - Az LMP az egészségügy mai helyzetét egy, a napokban megesett igaz történettel illusztrálta sajtótájékoztatóján: a kórházból eltűnt férfit kerestettek, miközben az a kórházban volt...

Peltzer Géza


A LMP városi szervezete a Markusovszky kórház főbejárata elé szervezett sajtótájékoztatót pénteken, ezen ott volt Horváth Zoltán önkormányzati képviselő  és György István Péter, a bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottság tagja.

Elhangzott, hogy egy rendőrségi közlemény szerint  - amely október elsején jelent meg lapunkban is - szeptember 28-án kora délután a kórházba került  B. Sándor, aki még aznap el is tűnt a kórteremből. Amikor családja és barátai ezt megtudták, keresésére indultak. György István Péter - aki alapító tagja a helyi polgárőrségnek és személyes ismerőse az eltűntnek - azonnal rendkívüli szolgálatot hirdetett a tagság számára.

A mintegy tízfős csapat a következő órákban mindenütt kereste az eltűnt férfit: végigkutatták a Perint-partot, a város parkos részeit, de biztos, ami biztos, a kórház területén is körülnéztek. A kutakodás során a B. Sándor kórterméhez közeli műtőbe is szerettek volna betekinteni,  de a belépést - a helyiség sterilizált voltára hivatkozva - megtagadták számukra. Nagy kár, hiszen itt találtak az eltűnt férfira a kórházi dolgozók vasárnap reggel. A földön feküdt pizsamában.  A földre esett,  sérülései is keletkeztek, csoda, hogy túlélte az esetet - kommentálták a történteket a pénteki sajtótájékoztatón. Horváth Zoltán képviselő elmondta,  úgy tudja, a kórház vizsgálatot indított az ügyben.

Professzor dr. Nagy Lajos vezérigazgató a jövő hét elejére ígért tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!