Hírek

2012.10.21. 15:21

A natúrpark ízei, Orsolya-napkor

Kőszeg - Vasárnap és hétfőn 11. alkalommal rendezik meg Kőszegen a Natúrpark ízei - Orsolya-napi vásárt, gasztronómiai fesztivált. Ma rengeteg látogatója volt a rendezvénynek.

Némethy Mária

A nyárias napsütésben délután  fél Szombathely útra kelt Kőszeg felé. Tömött sorban kígyózott az autósor az aOrsolya-napi vásárba, ahol az ország első  natúrparkjának, az Írottkőnek lehet megkóstolni az ízeit. A parkolóhelyek gyorsan elfogytak, az  autósok a zsebkendőnyi területet is kihasználva tették le kocsijaikat.

A Fő tér az eszem-iszomé volt,  a Jurisics tér a kézművességé. Ez utóbbi helyen 16 natúrparki település kézművesei kínálták munkáikat.  Eszem-iszom címén volt minden, ami vásárokban szokásos: kürtöskalács, bor és a többi finomság. Láttunk egy adag -  15-18 darab, nem maróni méretű -  sültgesztenyét árulni 650 forintért, tőle 10 méterre 1 kilót adtak nyersen 600 forintért. Mindkettőre  volt vevő.

A színpadon egymást váltották a fellépők, ez így lesz holnap is. Hétfőn délután fél 3-tól a Bozsoki dalárda, utána a Hajnalcsillag Táncegyüttes, majd fél 5-től az Ungaresca és a Boglya zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt a Brenner-ház udvarán, a Fő téren 15 órakor a Kőszegi Tornyosok, utánuk a város fúvósai, 17 órától horvátzsidányi és peresznyei énekesek lépnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!