Hírek

2013.03.12. 06:00

A Rába áradása miatt le kellett zárni egy Vas megyei mellékutat

Lezárta a Molnaszecsőd és Döröske közti utat hétfőről keddre virradóra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az újabb árhullám miatt.

Merklin Tímea

A tíz nappal ezelőtti után egy kisebb árhullám vonul le a Rábán. Most nem voltak nagyon magas vízszintek, a folyó a kérdéses helyen már apadásban van. Kedden Vasvár-Kám térségében tetőzött, szerdán Sárvárnál lesz, ahol már lelassul, ellapul, nem lesz árvízvédelmi készültség - mondta Szimander Dezső, a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese.

A teljes útzár a Molnaszecsőd-Katafa összekötő út Molnaszecsőd és Döröske közötti szakaszát érintette. Az útlezárás a molnaszecsődi Rába-híd és a döröskei Csörnöc-híd között volt érvényben.

- Ezen a 2,8 kilométeres szakaszon általában három helyen önti el a Csörnöc az utat olyan mértékben, hogy a vízszint és az erős sodrás nem teszi lehetővé a közlekedést. Áradásakor ez a rész szinte mindig víz alá kerül néhány napra. Itt az út a magassági vonalvezetése miatt közel azonos szinten van a környező mezőgazdasági területekkel, ezért az árhullám a teljes területet egyszerre érinti. A döröskei lakosok ilyenkor Katafa vagy Vasvár felé kerülhetnek - tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Szimander Dezsőtől, a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettesétől megtudtuk: A Rábán 4-5 méteres különbség van a legkisebb és a legnagyobb vízszint között. A mostani árhullám körülbelül két méteres emelkedés volt.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!