Hírek

2012.11.09. 16:16

A Rába árteréről menekítettek ki erdőmunkásokat

Szombathely - Az emelkedő víz miatt a Rába árterén bennrekedt erdőmunkásokat menekítettek ki a tűzoltók péntek délután a Vas megyei Ikervár és Sótony között - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletese az MTI-vel.

MTI

Lengyel Zsolt elmondta: nyolc férfi erdőtisztítást végzett egy traktor segítségével az árterületen lévő erdősávban, amikor a hátuk mögött összezárult a medréből kilépett és lassan emelkedő Rába vize.

A férfiak a tűzoltóktól kaptak segítséget, akik egy szárazabb pontról létra segítségével menekítették ki őket. A traktor az ártéren maradt, de a munkagépet előzőleg egy magasabb helyre vitték, így nem kell attól tartani, hogy azt elsodorja a víz - fűzte hozzá az ügyeletes.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság péntek délelőtti jelentése szerint Sárvár térségében a Rába csütörtök óta egyenletesen, lassan árad. A gátőrök folyamatosan figyelemmel kísérik az Ikervár és Sótony közötti összekötő utat, azt eddig nem kellett lezárni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!