Hírek

2017.01.22. 06:38

A rendezvényen is jótékonykodtak – 18. bálját tartotta a Szombathelyi Rotary Club

Szombathely – A Tóvendéglő adott otthont a cselekvő humanizmusáról ismert klub báljának. A rendezvény ideje alatt is kaptak felkérést a rotarysok egy felajánlásra – a tagok nem késlekedtek, a bál ideje alatt összegyűlt a szükséges összeg. Krenner-Tóth Katalin az idei Kiss Sándor-díjas.

Tóth Kata

Süle Sándor, a Szombathelyi Rotary Club elnöke és Gondár György, a Rotary Club alkormányzója köszöntőivel kezdődött szombaton este 7-kor a helyi szervezet jótékonysági bálja. A résztvevők megemlékeztek az 1999 januárjában történt deutschlandsbergi buszkatasztrófáról és elmondták, megrendülten állnak a hírek szerint 16 áldozatot követelő olaszországi buszbalesetben történtek előtt. Arról határoztak, valamilyen módon támogatják majd a tragédia áldozatainak családjait.

Az elegánsan feldíszített teremben 106 személyre terítettek, a vacsora alatt a Ruben's Latino együttes dallamaira a Salsa La Vida táncosai járták kubai salsát. Majd a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat rendelt – paródiáival nevettette az amúgy egész éjjel visszafogottan bálozó közönséget.

Ahogy Pammer István, a rendezvény főszervezője megjegyezte, a szombathelyi Rotary Club életében most először fordult elő, hogy a bál ideje alatt kaptak felkérést felajánlásra. A Zonta Club egyik vasi képviselője fordult hozzájuk: egy sérült fiú debreceni diákolimpiára utazásához kért anyagi segítséget.

A vendégek bizonyították, az önzetlen segítőkészség nem csak szólam náluk. Rotary-tagok és egy jelen levő, Savaria Lions Club-képviselő is felajánlást tett – így három nemzetközi szervezet helyi klubjainak összefogásával eljuthat a fiatal a versenyre.

2000-ben a klub díjat hozott létre újjáalakulásuk utáni első elnökük, a kétszeres Munkácsy-díjas szobrászművész, érdemes művész, Kiss Sándor emlékére. Az elismerést idén Krenner-Tóth Katalinnak ítélte az öttagú kuratórium. Ahogy a korábbi években, úgy idén is egy 35 év alatti, Vas megyéhez kötődő művészt ismertek el a díjjal: a 28 esztendős művésztanár a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium rajz és vizuális kultúra, valamint biológia szakos tanára.

A hagyományosan a bál éjszakáján átadott bronz plakettet Lesenyei Márta szobrászművésztől, Kiss Sándor özvegyétől vette át a díjazott.

A Rotary Club küldetése: a barátság ápolásán keresztül alkalmat találva hasznosnak lenni mások számára. Az egyesület szellemiségéhez méltón idén is jótékonykodtak a szombathelyi rotarysok: a tombolasorsolás előtt egy órával árverést tartottak, amelynek bevételét a Dr. Bohóc Mosolyszolgálatnak ajánlották.

Egy debreceni művészetpártoló, Kovács István ajánlott fel három festményt – a liciten 150 ezer forint gyűlt össze. A bohócdoktorok, akik önzetlenül és fáradhatatlanul tesznek azért, hogy a kórházban fekvő gyerekek és idősotthonok lakói arcára mosolyt varázsoljanak, köszönettel fogadták a felajánlást.

A Repeta Zenekar szolgáltatta a zenét a bálozóknak, akik éjjel kettő után tértek nyugovóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!