Hírek

2010.03.23. 07:24

A Soltis Lajos Színház előadásai Káldon

Az idei tanévben lehetőség nyílott rá, hogy a káldi gyerekek a helyi Faluházban élvezzék a celldömölki Soltis Lajos Színház mesejátékait.

Dominekné Bándoli Bernadett

Az idei tanévben sikerült megszervezni, hogy a celldömölki Soltis Lajos Színház a káldi Faluházban örvendeztesse meg három előadás erejéig az óvodás és általános iskolás gyermekeket. Az iskola és óvoda pedagógusai nagy örömmel fogadták a kezdeményezést, hisz így nem kellett a gyerekeket valamelyik városba utaztatni, hogy színházi előadást lásson, hanem helyben sikerült ezt megoldani.

Nem utolsó szempont, hogy jóval kevesebbe került a szülőknek a három előadásból álló bérlet ára. A káldi általános iskolások és óvodások mellett megnézték a bemutatót az egervölgyi alsó tagozatosok is.

Az első előadás a november 13-án bemutatott Dzsungel könyve musical volt. A zenés darabot, mely nemcsak gyerekek, hanem felnőttek számára is élvezetes előadás, nagyon színvonalasan, gyönyörű díszleteket alkalmazva adták elő a tehetséges fiatal színészek. A gyerekek nagyon élvezték a darabot, a fülbemászó dallamokat együtt énekelték a fellépőkkel.

A második előadásra január 26-án volt, mikor a színészcsapat a Varázshegedű című zenés mesejátékot adta elő. A szép zene, a jó történet szintén lenyűgözte a kis közönséget

A harmadik, s egyben utolsó előadást március 11-én tartották.  Arany János Rózsa és Ibolya című meséjét dolgozta fel a celldömölki színtársulat. A mesejáték azért volt nagyon élvezetes a gyerekek számára, mert aktív szereplőként, segítőként kísérhették végig a történetet. Az interaktív előadás minden pillanatát együtt élték meg a színészekkel. Jó érzés volt végignézni a sok vidám arcú, csillogó szemű gyermeken, ahogy végigizgulták a történetet.

A faluban remélik, a következő tanévben is lehetőség nyílik arra, hogy a Soltis Lajos Színházat néhány előadás erejéig meghívják Káldra. A szervezésben nagy szerepe volt Nagyné Bognár Katalinnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!