Hírek

2014.02.21. 13:10

A SZEM fő célja a demokrácia helyreállítása

Szombathely - Bemutatkozott a Szegény Emberek Magyarországért (SZEM) Párt elnöksége péntek délelőtt az egyik helyi presszóban.

Farkas Eszter

A Szombathelyen február 3-án bejegyzett párt elnöke, Szilágyi Zoltán elnök arról tájékoztatott, hogy Gróf Mária egyéni jelöltként indul az április 6-ai országgyűlési választásokon, Vas megye I.-es számú választókörzetében. Gróf Mária, a párt elnökhelyettese pedig hozzátette, hogy ezzel elindul a támogatói aláírások gyűjtése is. Mint kiemelte, bár nem a SZEM Párt képviselőjelöltjeként, hanem független jelöltként indul, szeretné a SZEM Párt célkitűzéseit és eszméit képviselni. A szót Szilágyi Zoltán vette át, aki ismertette a SZEM Pártot. Eszerint a fő céljuk a demokrácia helyreállítása, a tiszta közélet megteremtése. Szeretnék a szegény embereket képviselni.

Gróf Mária és Szilágyi Zoltán beszélt a bemutatkozó összejövetelen. Fotó: Horváth Csaba

Szilágyi Zoltán hangsúlyozta: támogatják a rezsicsökkentést, de sok szegény ember fával fűt, akiket ez nem érint. Az elmúlt években növekedtek a banki, postai szolgáltatások költségei, s a legdrágább európai telefonszolgáltatást is a magyar emberek fizetik. Szó esett a megélhetési politikusokról, a pályázati pénzek elosztásáról, a titkosításokról, az egykulcsos személyi jövedelemadóról, a nyugdíjakról.

– Elítéljük mind a jobb- és a baloldalt egyaránt. Arra buzdítok mindenkit, hogy menjen el szavazni április 6-án, és szavazzanak úgy hogy az érvénytelen legyen. Minden ember legyen egyenlő, akár képviselő, akár nem – zárta beszédét a SZEM Párt elnöke, akinek szavait tapssal üdvözölték a bemutatkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!