Hírek

2012.11.10. 19:24

A Szent Márton Gála díjazottjai

A 2012-es Szent Márton Gála díjazottjai.

Vas Népe

Díjazottak


Az Ifjúságért-díj annak a személynek adományozható, aki kiemelkedő munkájával segítette a város ifjúságnevelési, ifjúság- védelmi feladatainak ellátását. A díjat évente egy személy kaphatja. Idén Borsos László a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ LOGO Ifjúsági Szolgálatának szolgálatvezetője kapta meg.                                       

Gothard Jenő-díj” adományozható annak a személynek, aki a gazdaságkutatás, környezetvédelem, valamint a műszaki fejlesztés területén kiemelkedő szakmai munkát végzett. A díjat évente egy személy kaphatja. 2012-ben a díj Szimandel Dezsőhöz került.

Hefele–díj annak a  személynek adományozható, aki a városfejlesztés, a városépítés területén a város érdekében, illetve a város polgárainak szolgálatában tartósan kiemelkedő munkát végzett és ezzel közmegbecsülésre tett szert. Gáspár Péter kapta idén.

Brenner-díj” adományozható annak a személynek, aki a gazdaság és a városüzemeltetés területén kiemelkedő szakmai munkát végzett. Nagy Erzsébet kapta meg a djíat.



A Szombathely Közbiztonságáért-díj adományozható a város működési területén lévő rendvédelmi szerv azon hivatásos állományú dolgozójának, köztisztviselőjének és közalkalmazottjának, illetve a polgárőrség azon tagjának, aki a közrend, a közbiztonság védelme és megszilárdítása, valamint a megelőzés területén tartósan kiemelkedő szakmai munkát végzett. Károlyi Albert kapta 2012-ben a díjat.

A Horváth Boldizsár-díj annak a Polgármesteri Hivatalnál közszolgálati jogviszonyban álló személynek adományozható, aki a közigazgatás területén a város érdekében, illetve a város polgárainak szolgálatában tartósan kiemelkedő és példamutató szakmai munkát végzett és ezzel közmegbecsülést szerzett. A díj két fokozatban adományozható. Az első fokozatot évente egy, a második fokozatot évente legfeljebb két személy kaphatja. A Horváth Boldizsár-díj I. fokozát Molnár Vilmosné, a Közgazdasági és Adó Osztály Pénzügyi Iroda vezetője, a Horváth Boldizsár-díj II. fokozatát, megosztva: Székely Józsefné és Guba Zsuzsanna kapta.

"Szombathely Sportjáért Életmű-díj" adományozható annak a személynek, aki hosszabb időn keresztül - de legalább 25 éven át - a testnevelés és a sport területén kiemelkedő tevékenységet végzett és munkájával közmegbecsülést szerzett. A díjat évente egy személy kaphatja. Idén Gráczer György vehette át.

A„Szociális Munkáért Életmű-díj” adományozható annak a szociális területen tevékenykedő személynek, aki hosszabb időn át – de legalább 25 éven keresztül – kiemelkedő szakmai munkájával a város polgárainak körében közmegbecsülést szerzett. A díjat évente egy személy kaphatja, így idén Horváth Istvánné a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Családokat Segítő Szolgálatának vezetője.

Pro Sanitate Savariae" Életmű-díj adományozható annak az egészségügyi dolgozónak, aki hosszabb időn át – de legalább 25 éven keresztül - kiemelkedő gyógyító, megelőző munkájával és életével a város polgárai, valamint az egészségügyben dolgozók körében közmegbecsülést szerzett, idén Dr. Tarján Jenő vehette át a díjat.

"Pedagógus Életmű-díj" adományozható annak a pedagógusnak, aki hosszabb időn át – de legalább 25 éven keresztül - a nevelés-oktatás területén végzett kiemelkedő munkájával és életével a szülők, a diákok és pedagógustársai körében közmegbecsülést szerzett. 2012-ben a díj Dr. Kikindai Kristófhoz került.

"Szombathely Kultúrájáért Életmű-díj" adományozható annak a személynek, aki hosszabb időn át - de legalább 25 éven keresztül - a kultúra területén végzett kiemelkedő munkájával és életével a város polgárai körében közmegbecsülést szerzett. Idén Pávé Kálmán kapta meg.

 

 

"Díszpolgári Cím" adományozható, annak a magyar vagy külföldi állampolgárságú személynek, aki a hazai, illetve a nemzetközi politikai, társadalmi, gazdasági, tudományos, művészeti vagy sportéletben kiemelkedő eredményt ért el, és ezzel a város polgárai körében közmegbecsülésre tett szert, illetve hozzájárult Szombathely fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. A díjat évente egy személy kaphatja, a díszpolgár nevét a Díszpolgárok Könyvébe be kell jegyezni. A "Díszpolgári Cím" Önkormányzatunk által adományozható legmagasabb rangú kitüntetés. Szarka Zoltán az idei díjazott.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!