Hírek

2013.09.05. 13:37

A szeretet nyelvén szerveztek konferenciát az egyetemen

A Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Don Bosco Szakkollégium Napján konferenciát szervezett „Segíteni a szeretet nyelvén” címmel.

Bajdó Bettina

A konferencia résztvevőit prof. dr. Varga László, a Nyugat-magyarországi Egyetem tudományos és külügyi rektorhelyettese és dr. Bodnár Gabriella egyetemi docens, a Don Bosco Szakkollégium szakmai vezetője köszöntötte. Az előadók: Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója és Kovács Katalin szalézi nővér saját tapasztalataik mentén építették fel útmutatójukat a leendő pedagógusok számára.

Korunk tipikus társadalmi problémáit, családi nehézségeit a párbeszéd és a bizalom hiányában látják. Ezért érzik fontosnak, hogy a szeretetet a nevelés egyfajta eszközeként is bemutassák, hiszen ezen keresztül vezet az út közös problémáink megoldásához. Az előadásokat közös beszélgetés követte a gyermekvédelem és ifjúság nevelése a szeretet pillérén témában.

Az előadók között volt Böjte Csaba ferences rendi szerzetes (Fotó: Szittya Anita)

Az előadásokat követő közvetlen beszélgetés során Csaba testvér és Katalin nővér sok élményt, tapasztalatot osztott meg a leendő pedagógusokkal. A hallgatóknak iránymutatást és inspirációt adtak arról, hogyan váljanak jó szakemberré. Üzenetük lényege, hogy a pedagógusok egyik fontos feladata megtalálni a gyermekek szívéhez vezető utat, szeretetteli neveléssel megismerni, példamutatással pedig jó útra terelni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!