Hírek

2017.09.06. 14:02

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóság a jáki templomban gyakorlatozik

Azegykori bencés apátság ad otthont a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság helyismereti gyakorlatának szeptember 5-6-7-én.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság számolt be a tűzoltósági gyakorlatról eképpen: A helyszín megismerése, bejárása a célja annak a gyakorlatnak, amelyen a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mindhárom szolgálati csoportja rész vesz kedden, szerdán és csütörtökön. A nem mindennapi helyszínül az 1256-ban Szent György tiszteletére felszentelt román stílusú építészet kiemelkedő alkotása, a jáki templom szolgál. Bejárása fontos, ugyanis a világhírű többszörösen tagolt főbejárat, valamint a főhomlokzattal szemben álló kis kápolna ismerete nélkülözhetetlen ahhoz, hogy veszélyhelyzet esetén a tűzoltók már a helyszínt ismerve lássák el dolgukat. Ezzel akár emberéletet mentve, vagy az építészeti csodát megvédve.

A tűzoltók a gyakorlaton megtekintették a helyszín tűzvédelmi sajátosságait, a közművek elzárási lehetőségeit. Mindemellett végigjárták a toronyba és a tetőszerkezetre való feljutás lehetőségeit. Végül ellenőrizték a tűzoltó vízforrások meglétét és elhelyezkedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!