Hírek

2013.12.30. 17:00

A talajterhelési díj jövőre kiváltható lesz

Körmend - Az idei év adózásáról is szó esett a képviselő testületi ülésen. Általában jó az adózási fegyelem.

Kozma Gábor

Beszámoló hangzott el a 2013. évi adóztatási tevékenységről a legutóbbi testületi ülésen. Bebes István polgármester elmondta, hogy a városban helyi iparűzési, gépjármű és idegenforgalmi adófizetési kötelezettségeknek kell eleget tenni.

– A november 21-éig iparűzési adóból 428,7, gépjárműadóból 77,3 millió forint folyt be. Az utóbbiból az önkormányzatnál maradó rész 30,9 millió, mert a vonatkozó jogszabály alapján a befolyt összeg 40 százaléka maradhat nálunk – mondta. Hozzátette: decemberben még 36 milliós iparűzési adóra számítanak, ennyi folyik be az üzleti éves adózók második félévi előlege miatt.

A Rába vonzereje. A vízitúrákra építhető a város turizmusa. Fotó: Szendi Péter

Idegenforgalmi adóból közel 1,2, talajterhelési díjból pedig 2,6 millió folyt be. A talajterhelési díjat önadózással kell teljesíteni, a tárgyévet követő év március 31-ig. A csatornaszolgáltatást igénybe nem vevők januárban kapják meg a bevallási nyomtatványt.

Bebes István kijelentette: idén talajterhelési díj jogcímén hatalmas a kintlévőség, csaknem 12 milliós összeget tesz ki. Erre tekintettel a testület meghozta azt a döntést, amellyel a lakosság a talajterhelési díjat kiválthatja. A hátralékok behajtására érdekében ötezer félévi értesítő küldtek ki, s akik nem rendezték tartozásukat, azok fizetési felszólítást kaptak. Az is elhangzott az ülésen, hogy 2013 októberében 60 adózó esetében kellett az okmányirodában gépjárműadó tartozás miatt forgalomból való kivonást kezdeményezni.

Címkék#Körmend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!