Hírek

2013.05.31. 17:51

A tanítók ünnepe

Pénteken tartották a hagyományos pedagógusnapi ünnepséget a Bartók Teremben. A műsor után jutalmakat adtak át az arra érdemes tanítóknak, valamint tanároknak.

Bajdó Bettina

A pedagógusnap június első vasárnapjára esik. Az Unesco és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 1996-ban ezen a napon fogadta el a pedagógus jogokról szóló, 150 paragrafusból álló határozatot. Magyarországon 1952. június 7- én és 8-án ünnepelték először ezt a napot, s ez alkalomból adták át a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb pedagógusainak. Ma már nemcsak okleveleket adnak át, hanem  intézményi szinten a gyermekek köszöntik tanáraikat.

 

Szombathelyen sem történt ez pénteken másként, délután kettő órakor a Bartók Teremben tartották a városi pedagógusnapot.   Az ünnepi műsort  idén a Gazdag Erzsi Óvoda gyermekei nyitották meg, majd Marton Zsolt oktatásért felelős alpolgármester  mondott köszöntőt, melyben a pedagógusokat és munkájukat méltatta.

 



Az ünnepi műsorban  Premontrei Szent Norbert Gimnázium diákjai is bekapcsolódtak.  A gyerekek szavaltak, énekeltek,  zenéltek a színpadon, a műsorszámok között adták át a díjakat a kitüntetetteknek. A díjazottakról és az elismeréseikről  a   jövő héten részletesen is beszámolunk majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!