Hírek

2013.02.03. 15:22

A Tháliában a Szentivánéji álom

Öt napon át minden színpad a humoré, a komédiáké, a stand-up comedyké a budapesti Thália Színházban.

Ölbei Lívia

Az első alkalommal megrendezett Thália Humorfesztivál előadásait (összeset tizenhármat) Kárpáti Péter író-dramaturg és Oláh András rádiós műsorvezető válogatta az ország színházait járva, adja hírül a Weöres Színház  - hiszen maga is érdekelt a programban. A válogatók  által ajánlott produkciók létrehozóinak a Thália Színház felajánlotta a fesztiválszereplést, a Humorfesztivál versenyprogramja azokból a produkciókból alakult ki, amelyek el tudták fogadni a meghívást.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház Szentivánéji álom című előadása is szerepel

A produkcióikat Schell Judit színész, Kulcsár Viktória, a FÜGE Produkció elnöke, Bagdy Emőke szakpszichológus, Márton István rendező és Fehér Béla író díjazza. A díjátadót  - amelyen várhatóan öt díjat adnak át, a különböző műfajokat külön értékelve  - február 8-án délelőtt tartják. A programban négy nagyszínpadi, négy stúdió-, négy stand-up és egy kabaréprodukció szerepel. A rendezvény programjaihoz szakmai beszélgetések is kapcsolódnak a válogatók, a zsűri tagjai, meghívott dramaturg, képzőművész, kritikus részvételével.

A nagyszínpadi produkciók között van a szombathelyi Weöres Sándor Színház Szentivánéji álom című előadása Mohácsi János rendezésében, a Szegedi Nemzeti Színházból a Balikó Tamás rendezte Hétköznapi őrületek és a Miskolci Nemzeti Színház Dandin Györgye, Rusznyák Gábor rendezésében. A Thália Színház házigazdaként az Esküvőtől válóperig című produkcióval képviselteti magát a fesztiválon, az előadás a rendezvény záróelőadásaként, versenyen kívül látható.

A stúdióban egyebek mellett a Katona József Színházból A Gondnokság című előadást, a Sanyi és Aranka Színház Roadmovie-ját, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című Csokonai-előadását láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!