Hírek

2014.03.18. 16:05

Egyedülálló kezdeményezés a turizmusért

Szombathely - Megalakult a Vas Megyei Turizmus Szövetség. A szövetség céljairól és tervezett tevékenységéről hétfőn délután tájékoztatták a sajtó munkatársait.

Farkas Eszter

Még 2013 márciusában határozták el a megye turisztikai fejlesztésben érintett szervezetek képviselő, hogy a találkozást rendszeressé, az együttműködést a megye gazdasága, turisztikai teljesítménye és lakossága érdekében is lényegesen szorosabbá és állandóvá kell tenni. Ennek eredményeként jött létre a Vas Megyei Turisztikai Egyeztető Fórum.

A Fórum egyik célja a megyei turizmus fejlesztésének előmozdítása, ajánlások megfogalmazása a készülő Vas Megyei Területfejlesztési Koncepcióhoz. A rendszeres konzultációk során pedig világossá vált az is, hogy a tevékenység hatékonyságának növelése érdekében, szükség van egy, a megyei turisztikai szereplők részvételével létrehozott - a megye turizmusát átfogó - megyei turizmus szövetségre.

Ennek eredményeként hétfőn megtartotta alakuló ülését a Vas Megyei Turizmus Szövetség. Az országban elsőként és egyedüliként létrejött szövetség célja: Vas megye turisztikai fejlesztése, fejlesztési irányainak meghatározása és menedzselése, folyamatos aktualizálása kompetens turisztikai szervezetek és szakemberek összefogásával.

Az Őrség csalogató hely a turisták számára (Fotó: Szendi Péter)

A szövetség feladatai között szerepel többek között: a szövetség tagjai marketingtevékenységének koordinálása, segítése. Térségi termékfejlesztés, márkaépítés. Partnerségi projektek generálása, fejlesztése, menedzselése. Kutatás, tanácsadás, elemzések, szolgáltatások fejlesztése.

A turisztikai szervezet segíthet a megyei turisztikai fejlesztéseket előkészíteni, szakmailag megalapozni, menedzselni. A szövetség működése a turizmusból származó bevételek növelésén túl jelentős költségmegtakarítást és további, nagyobb fejlesztéseket is eredményezhet, a megye egész lakossága javára. A szövetséghez tizenkét szervezet, valamint a Vas Megyei Önkormányzat is csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!