Hírek

2015.05.10. 12:34

A Vas megyei Nagymizdón jegyezték be az egyik legnagyobb kamupártot?

Nagymizdó - A felvett, de fel nem használt és vissza nem vitt ajánlóívek miatt összesen csaknem 2 milliárd forint bírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság.

Budai Dávid

A szabálytalanul felhasznált pénzek visszaszerzésére nem sok remény van.  A Vas megyei Nagymizdón bejegyzett Keresztény Magyarok Szövetsége 700 milliós tartozásával országos csúcstartó.

A felvett, de fel nem használt és vissza nem vitt ajánlóívek miatt összesen csaknem 2 milliárd forint bírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság. A Vas megyei Nagymizdón bejegyzett Keresztény Magyarok Szövetségének (KMSZ) 700 millió forintos tartozása van. Nem sokat tudni a KMSZ-ről. Kidolgozott programja nincs, a Facebook-on korábban úgy fogalmazták meg küldetésüket, hogy: „Célkitűzésünk, hogy a lakhatás jogát Magyarországon alapvető emberi joggá tegyük, épp úgy, mint a munkához való jogot. Ugyanis a keresztényi erkölcsök egyik alapjaként az „ora et labora" („imádkozzál és dolgozzál") évezredes elvének magyarországi megvalósítását tekintjük." Az oldal persze már nem elérhető.

Tavaly Csongrád megyében 43 millió 128 ezer forint bírságot kapott a párt, ugyanis nem tudott elszámolni 850 ajánlóívvel. A szövetség a szegedi 1-es körzetben, a szentesi 3-as választókerületben és a vásárhelyi 4-es körzetben 250-250, a szegedi 2-es választókerületben pedig 100 ajánlóívet vett fel korábban a helyi választási irodán, de a 2014. március 3-i határidőig egyetlen ajánlóívvel sem tudott elszámolni. A szövetség Budapesten sem tudott 250 ajánlóívvel elszámolni, ezért akkor 12 millió 687 ezer forintra bírságolták. Mindösszesen már 700 milliós a tartozása a KMSZ-nek az adóhivatal felé.

A Keresztény Magyarok Szövetsége képviseletére a Körmendtől 9 kilométerre fekvő, 114 fős Nagymizdón élő Hittig Gusztáv jogosult. Hittig Gusztáv korábban nagyon sok mindennel foglalkozott, volt nápolyigyáros, telefongyártó, televíziós személyiség, építési vállalkozó Amerikában és dolgozott a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek is, 2008-ban éppen lovasterápiával foglalkozott saját ménesében. Hittig Gusztáv feleségét 2010-ben és 2014-ben Nagymizdó polgármesterének választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!