Hírek

2014.08.15. 16:50

A Vas Népe szerkesztősége is készül a Savaria Történelmi Karneválra

Izgatottan készül a Vas Népe szerkesztősége a Savaria Történelmi Karneválra. Az eseményen – az idei évben először – olvasóink megtalálják majd lapunk standját is.

Farkas Eszter

 

Boros Patrícia, Sebestyénné Benkő Andrea, Mehlhoffer Tamás, Kelemen Attila, Németh Krisztina, Farkas Eszter, Bajdó Bettina,. A szerkesztség tagjai nagyon élvezték a karnevál előtti ruhapróbát. Bár a lányok most hosszú ruhát választottak maguknak a jövő heti rendezvényre, rövidebb darabokat is felpróbáltak. Ezekben a ruhákban csütörtöktől várunk minden olvasót a Vas Népe standjánál a Fő téren, az információs pavilon mögött

Megkezdődött a visszaszámlálás, már csak ötöt kell aludni, és kezdetét veszi Szombathely legüdítőbb, leglátványosabb rendezvénye, a Savaria Történelmi Karnevál. Ez lesz a tizenötödik karnevál, amelyen ezúttal a Vas Népe szerkesztősége is külön standdal várja majd az érdeklődőket a Fő téren, az információs pavilon mögött.

Számos meglepetéssel várjuk majd olvasóinkat: az érdeklődők betekinthetnek a lapkészítés rejtelmeibe, bárki ismerkedhet, beszélgethet kollégáinkkal, lelkesen keressük majd az idei karnevál arcát, a gyerekeknek pedig érdemes lesz jelmezben érkezniük a standunkhoz, ha szeretnének az újság címlapján szerepelni.

A kollégák is nagyon izgatottak már a jövő héten induló forgatag miatt, és természetesen azért, hogy még jobban ráhangolódjunk a gigarendezvényre. Tegnap délután kiválasztottuk a karneváli viseletünket is, természetesen az idei karneváli trendnek megfelelően. Segítségünkre Horváth Johanna fiatal tervező volt.

Ma már az életünk része

Tizenöt év alatt vált a karnevál egy olyan rendezvénnyé, amely nélkül már el sem tudnánk képzelni a szombathelyi nyarakat. A város ilyenkor átváltozik. Nem csak a zsibongás és a forgatag miatt. Valahogy az emberek is mások lesznek, felszabadultabbak, boldogabbak. Vígan borozgatnak, beszélgetnek. Ilyenkor biztosan találkozunk olyan ismerősökkel, akikkel csak ritkán futunk össze a mindennapokban. Szerelmek szövődnek, barátságok köttetnek.

Persze ott van a karnevál másik oldala is. Nekünk, akik ilyenkor inkább dolgoznak. Ennek ellenére még talán soha nem hallottam azt egyetlen kollégám szájából sem, hogy bár vége lenne már a karneválnak. Ilyenkor valahogy mindenki lelkesebb és vidámabb, jobban megy az írás, a fotózás. Mindenki lelkiismeretesen végzi a feladatát. Hogy miért lehet ez? Talán csak érezzük, hogy így mi is részévé válunk ennek a nagyszerű rendezvénynek. Hogy azoknak az embereknek, akik nem lehetnek ott, segítünk abban, hogy legalább egy kis részét megkapják a forgatagnak. Vagy örömet szerezzünk például egy édesanyának, hogy viszontlátja az újságban a gyermekét. Jó dolog ez, és az idén igyekeztünk még aktívabban jelen lenni ezen a rendezvényen.

Ezért is döntöttünk úgy, hogy mindenképpen szeretnénk saját standdal megjelenni a karneválon. Ez egy jó alkalom arra, hogy közelebb kerüljünk olvasóinkhoz. Hogy egy-egy érdekes vagy fontos információ mögött ne csak egy monogramot vagy nevet lássanak olvasóink, hanem azokat az embereket, akik tényleg szívvel, lélekkel teszik a dolgukat. Jövő hétvégén tehát találkozunk a karneválon. Mi biztosan ott leszünk. És Ön?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!