Hírek

2006.06.09. 22:00

A Vulkán fürdő új medencéi

Celldömölk - Átadták tegnap a Vulkán fürdo két szabadtéri medencéjét, ma már fürödni is lehet bennük.<br> <br>

Tulok Gabriella

Tavaly augusztusban adták át a Vulkán fürdő téli üzemmódban muködo medencéit, szuk egy évre rá a fürdo két további medencéjét is megnyitották a látogatók elott. Az avatási ünnepséget a megyei sportnap keretében tegnap délelott rendezték, átadását a nagyközönség számára este tartották. Elkészül az udvar és a fürdo elotti park is. A fürdo medencéinek száma gyarapodott. 

Az úszómedence, a tanmedence, az ülopados medence, a jakuzzi, a szauna és a gyerek csúszdamedence mellett a hétvégétol kezdve a szabad- téren két medencét is birtok- ba vehetnek a fürdozok. A délelotti ünnepségen Fehér László, Celldömölk polgármestere, Markó Péter, a Vas Megyei Közgyulés elnöke és dr. Varga Zoltán megyei sportigazgató avatták fel a fürdo új létesítményeit, majd a jelen lévo vendégek labdákat dobtak a vízben lévo gyerekeknek. Este a nagyközönség is bejárhatta a létesítményt, miután dr. Pulay Gyula, a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára és Fehér László hivatalosan is átadták az új medencéket. Az ünnepségen latintánc- és szinkronúszó-bemutatókban is gyönyörködhetett a közönség, majd a Fásy Mulató sztárjai szórakoztatták a nagyérdemut. Mától pedig a fürdozok is birtokba vehetik az új medencéket.

A Vulkán fürdő építésére fordított eddigi 2,2 milliárd forintból 337 millió forintot költenek a második ütemben épült létesítményekre. Az 560 négyzetméteres élménymedence és a 120 négyzetméteres bébimedence építésén kívül fúrtak egy termálkutat, az udvar egy részét gyepszonyeggel látták el, más részét füvesítik, és öltözokabint is elhelyeztek az udvaron. A fürdo elotti díszpark kialakításával a jövo héten készülnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!