Hírek

2012.06.26. 17:52

Adakozott a volt diák

Bánokszentgyörgy, Kőszeg - Egy Kőszegen tanult, Kanadába települt olajmérnök adományából újult meg Bánokszentgyörgy temploma.

Némethy Mária

Dr. Veres András megyés püspök szombaton szentelte fel pappá   Németh Csabát, aki vasárnap tartotta újmiséjét a bánokszentgyörgyi templomban. A mise keretében megáldották  a teljesen megújult templombelsőt, amelyet a Kanadában élő, a környékről elszármazott Balázs Béla adományából tudtak felújítani.  Több millió forintot adott  az 1787-ben épült barokk templom rekonstrukciójára.

Balázs Béla - aki 16 éven át Magyarország tiszteletbeli konzuljaként, majd főkonzuljaként tevékenykedett Calgaryban  - az MTI-nek elmondta: kőszegi bencés diákként nevelkedett, és azt tanulta, ha segíteni tud, akkor cselekednie kell. 1956-ban emigrálnia kellett. Kanadába került, ahol kemény munkával és kis szerencsével sikerült jó  anyagi helyzetbe kerülnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!