Hírek

2012.12.19. 18:55

Ajándékok a várostól

A praktikum volt az elsődleges szempont, de a gyerekek játékait se húzták ki a listáról. Takarítógép és plüssállat is került a bizottságok képzeletbeli szociális fenyőfája alá.

Fűnyíró az idősek klubjának, csocsóasztal a gyermekfaluba, turmixgép a bölcsődébe, asztalok, székek és szőnyegek a roma kisebbségi önkormányzatnak - csak  néhány azok közül az ajándékok közül, amelyet a város vezetői juttatnak el a hét folyamán szociális területen tevékenykedő intézményeknek, szervezeteknek. Már hagyomány, hogy az illetékes bizottságok évről évre betervezik a karácsonyi ajándékozás költségeit. Ebben az évben 3 millió 200 ezer 10 forintot fordítottak erre a célra, ami azt jelenti, egy-egy helyre átlagosan 96 ezer  970 forint értékben került valamilyen hasznos ajándék.


Dr. Puskás Tivadar (középen) személyesen vitte el az ajándékokat (Fotó: Cseh Gábor)

A Markusovszky Kórház gyermekosztályára dr. Puskás Tivadar polgármester személyesen vitte el az ajándékokat, amelyek egy része közvetlenül a kórházi munkát szolgálja, a többi pedig a kis betegek örömét. Az osztályt vezető dr. Oroszlán György és dr. Nagy Lajos kórházigazgató a gyermekosztály és munkatársai nevében infúziós állványokat és vérnyomásmérő mandzsettákat vettek át, míg a gyerekek (akik közül sokan az ünnepeket is a kórházban tölteni) azonnal birtokba vették a társasjátékokat, plüssállatkákat és kisautókat.
Hasonlóan nagy volt az öröm a kőszegi SOS Gyermekfaluban is, ahova egy csocsóasztalt kézbesített Marton Zsolt és Szakály Gábor. A Családok Átmeneti Otthonába takarítógépet, porszívót és olajradiátort vitt Puskás Tivadar. Az otthon munkatársai javasolták ezeket az eszközöket, tudván, hogy a lakóknál a porszívó fogyóeszköznek számít, az olajradiátor melege pedig igen jól jön a kisbabák fürdetésekor. A Savaria Rehab-Team villanytűzhelyet és mikrohullámú sütőt kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!