Hírek

2009.06.10. 02:29

Akadálymentesítés adományból

Szombathely - Félmillió forintról szóló adományozó levelet nyújtottak át tegnap a Savaria Lions Club képviselői a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet munkatársainak és lakóinak.

Nagy Ildikó

A jószolgálati tevékenységre felesküdött oroszlánok hosszú évek óta segítik a látásfogyatékos embereket. A Savaria Lions Club tagjai a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet lakóit is régóta patronálják: az ő adományaikból újult meg egyebek között az intézet alagsori tornaterme, de több lakószoba korszerűsítését, légkondicionáló berendezések felszerelését is segítette már a club.

A Savaria Lions Club rendszeresen tart jótékonysági rendezvényeket, melyek bevételeit szintén az intézetnek ajánlják fel. Néhány hete Bozsokon, a Sibrik-kastély udvarán szerveztek jó hangulatú főzőversenyt, melyre a Lions- tagjelölteket és a Weöres Sándor Színház művészeit is meghívták. Az elmúlt időszakban összegyűlt félmillió forintról szóló adományozó levelet tegnap dr. Szalay Dénes Csaba, a Savaria Lions Club elnöke nyújtotta át Fekete Árpádnak, a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet igazgatójának. Az intézet lakóinak nevében Novák László, az érdekképviseleti fórum elnöke köszönte meg a segítséget. A látásfogyatékos férfi beszámolt arról is, hogy rendszeresen hallgatja a parlamenti közvetítéseket, ahol politikusaink fennkölten hangsúlyozzák az esélyegyenlőség fontosságát.

- A Savaria Lions Club azonban nemcsak szavakkal, de tettekkel is bizonyítja, hogy fontosnak tartja az esélyegyenlőséget - tette hozzá Novák László.

Fekete Árpád elmondta: a tavaly, valamint a tegnap átnyújtott Lions-adományból mozgáskorlátozott lakóik számára szeretnének kialakítani egy akadálymentesített mosdó- és fürdőhelyiséget. A megyei fenntartású intézmény igazgatója örömmel számolt be arról, hogy a közelmúltban - egy minisztériumi pályázat jóvoltából - százhatvan nyílászárót cseréltek ki a régi, meglehetősen rossz állapotban lévő épületben. Egy másik jó hírt is megosztott a támogatókkal: múlt hét végén kapta az információt, miszerint az épület akadálymentesítésével kapcsolatos pályázatuk túljutott az első fordulón, így az igényelt 20 millió forintos állami segítséggel - amit a fenntartó megyei önkormányzat négymillió forinttal egészít ki - remélhetőleg kicserélhetik az épület régi, korszerűtlen liftjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!