Hírek

2010.02.05. 12:20

Akadálymentesítik az ivánci szakosított otthont

Várhatóan a nyár végére mergtörténik az ivánci szakosított otthon A épületének akadálymentesítése, miután a megyei önkormányzat sikerrel pályázott támogatásra.

Erős D. Zoltán

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány pályázatot hirdetett intézmények akadálymentesítését szolgáló fejlesztések támogatására. A Vas Megyei Önkormányzat az általa fenntartott ivánci szakosított otthon akadálymentesítési projektjéhez kért és kapott csaknem 20 millió forintos támogatást. A beruházás teljes költsége 22 millió forint.

A pályázati forrás az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus, amely Izland, Liechtenstein és Norvégia támogatásából származik. A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány, mint támogatásközvetítő szervezet segíti elő a Sigray kastély bejáratának, valamint az épületnek az akadálymentesítését.

A megyei önkormányzat irányításával megvalósuló projekt keretében az A épület keleti homlokzatán lévő bejárat akadálymentesítése történik meg. A bejárat közelében parkolót alakítanak a fogyatékosok számára, amit aszfaltra történő felfestéssel és táblával jelölnek. A szintkülönbséget a parkolótól a bejáratig egy vezetősávval ellátott csúszásmentes rámpával hidalják át.

A beruházás keretében egy új felvonót is beszerelnek az épületbe. Így ezzel és a meglévő lifttel valamennyi szint akadálymentesen megközelíthető lesz ebben az épületben.

A projekt megvalósításával a fenntartó megyei önkormányzat eleget tesz a törvényi kötelezettségének. A fejlesztés várható befejezési határideje: augusztus vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!