Hírek

2010.01.04. 17:06

Aki otthon tárolja a fel nem használt tűzijátékot, szabálysértést követ el

A szilveszterre vásárolt, ám fel nem használt pirotechnikai termékeket ma még visszavárják a kereskedők. Aki nem visszi vissza a fel nem használt tűzijátékot, szabálysértést követ el.

Vojnovics Viktória

A II. és III. pirotcehnikai  kategóriába sorolt termékeket (kis- és közepes tűzijátéktermékeket) december 28. és 31. között vásárolhattuk meg, felhasználni viszont csak az év utolsó napján este hat órától másnap reggel hajnali hatig szabadott őket.

A fel nem használt  termékeket legkésőbb január 5-ig vissza kell vinni a vásárlás helyére, ahol a szakemberek térítésmentesen és a költség felszámolása nélkül visszaveszik azokat. Aki nem így tesz, megsérti a pirotechnikai termékek birtoklására,  tárolására vonatkozó jogszabályokat, s büntetése  akár ötvenezer forint is lehet.

A kereskedőktől megtudtuk: megyénkben arra alig akad példa, hogy valaki fel nem használt terméket visszavitt volna a vásárlás helyére. A szakemberek tapasztalatai azt mutatják,  mára a vásárlókör beállt, célirányossá vált, konkrét termékeket keresnek , s  aki  vásárol a  tüzes  játékokból, az fel is használja őket az ünnepen.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!