Hírek

2012.07.19. 18:50

Aktív vasi politikusok - Volt aki 33-szor, volt aki csak kétszer szólalt fel

Szombathely - Az első félév lezárult a parlamentben, megjelentek az első statisztikák is arra vonatkozóan, hogy mennyire voltak aktívak a képviselők. Szép számmal akadt olyan honatya, aki egyáltalán nem szólalt fel, de Vas megyében ilyen nem akadt.

Vas Népe

Dr. Ipkovich György (MSZP) harmincháromszor szólalt fel az ülésszak során, ő a legaktívabb vasi képviselő. A felszólalások között 10 perc 30 másodperc volt a rekord, amikor a devizaeladósodás okait fejtegette. Legaktívabb a Büntető Törvénykönyvvel kapcsolatos témában volt, összesen tizennégyszer hallatta hangját.

Ágh Péter (Fidesz) harmincszor szólalt fel. Leggyakrabban Magyarország 2013. évi központi költségvetésével kapcsolatban. Leghosszabb felszólalása 7 perc 48 másodpercig tartott, önálló indítványt adott be a Független Rendészeti Panasztestület Beszámolója a 2008-2010. évi tapasztalatairól szóló beszámoló elfogadásáról témában.

Dr. Puskás Tivadar (Fidesz) huszonnyolcszor szólalt fel az ülésszak során, a leghosszabb felszólalásában 15 perc 43 másodpercig beszélt a 2013-as költségvetésről. Az egészségügy tárgyában tizenháromszor szólalt fel.

Dr. Nemény András (MSZP) hozzászólásainak száma huszonhat. A leghosszabb 6 perc 12  másodperces volt, amikor a pénzügyi tranzakciós illetékről beszélt. Legaktívabban a "Hol volt a fejlesztési miniszter?" témában vett részt.

Bana Tibor (Jobbik) huszonöt felszólalása közül a 2013-as költségvetéséről szóló volt a leghosszabb: 12 perc 42 másodperc. Legaktívabban a Büntető Törvénykönyvről szóló vitában vett részt.

Dr. Gulyás Gergely (Fidesz) leghosszabb felszólalása 19 perc 44 másodperc volt, expozéját a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) OGY határozat módosításáról, valamint az országgyűlésről adta elő, utóbbi - felszólalásainak számából ítélve - kedvenc témájának számít.

V. Németh Zsolt (Fidesz) tizenháromszor kért szót, a földmérési és térképészeti tevékenységről beszélt leghosszabban, vezérszónoki felszólalása 13 perc 18 másodperc volt.

Dr. Hende Csaba (Fidesz) kilencszer hallatta hangját, leghosszabban a Milyen előnyei származnak Magyarországnak és a Magyar Honvédségnek a Gripen bérleti szerződés módosításából? témában, amikor 4 perc 19 másodpercig beszélt. Aktív volt még az Önkéntes Tartalékos Rendszer feltöltéséről szóló témában is.

Kovács Ferenc (Fidesz) idén hatszor szólalt fel, leghosszabban az adózást érintő egyes törvényekről beszélt 13 perc 16 másodpercet. Kedvenc témája a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény módosítása, ebben az ügyben négyszer szólalt fel.

Básthy Tamás (KDNP) az idei évben még csak négyszer kért szót, a leghosszabb beszéde 8 perc 35 másodperc volt, amikor az egyenruhás bűnözés folyamatáról, hátteréről és a gyöngyöspatai eseményeket feltáró, valamint az egyenruhás bűnözés felszámolását elősegítő eseti bizottságról jelentett.

Bebes István (Fidesz) idén mindössze kétszer szólalt fel, interpellált a kis kórházak megmentéséről - ez volt a leghosszabb beszéde, 2 perc 14 másodperces -, valamint a központi költségvetéséről szóló vitában vett részt.

Pogácsás Gabriella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!