Hírek

2012.12.17. 18:10

Alakul a közös hivatal Celldömölkön

Celldömölk - December 19-én 13 órakor ülést tart a városi képviselő-testület. Sok más mellett a közös önkormányzati hivatalról is szó lesz.

Ölbei Lívia

Szerdán délután ülésezik a celli képviselő-testület. A közigazgatás átalakításának folyamatában szükségessé vált közös önkormányzati hivatal megalapításáról szóló előterjesztést csak az ülés előtt vehetik kézhez a képviselők: a hivatal ügyében még tart az egyeztetés.

Ugyancsak tart még az egyeztetés az óvodák működését szabályozó intézményfenntartó társulás létrehozásának ügyében. A képviselők döntenek továbbá a 2012-es pénzügyi terv módosításáról; számba veszik a legfrissebb pályázati lehetőségeket (nevelési intézmények fejlesztésére volna mód), döntenek a jövő évi ivóvíz- és csatorna-szolgáltatási díjakról, valamint arról is, hogy az átadásához közeledő  Kemenes Vulkán Park szennyvízelvezetési rendszerének üzemeltetését a beruházást elvégző Kemenesvíz Kft.-re bízzák.

Az ülésen módosítják a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló rendeletet (kedvezőbbé válnak a feltételek); de módosítják a képviselők a szociálisan hátrányos helyzetben lévők részére adósságkezelést kínáló rendeletet is; erre a módosításra ugyancsak a szociális törvény változása okán van szükség.

Mindezek után zárt ülésen foglalkozik  a testület az évente adományozott városi Kresznerics Ferenc-díjra érdemes jelöltekkel, valamint a beérkezett Bursa Hungarica-pályázatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!