Hírek

2006.05.23. 12:07

Alaptalanok a H5N1-gyel kapcsolatos román lapértesülések

Budapest (MTI) - Magyarországon a háziszárnyasokban nem volt jelen a madárinfluenza vírusa, így nem lehetett olyan pulykacsibéket exportálni Romániába, amelyekben a H5N1-es vírus jelen lehetett volna - jelentette be a keddi budapesti kormányszóvivõi sajtótájékoztatón Batiz András.

Mórocz Zsolt

"Teljesen alaptalanok és minden valóságot nélkülöznek azok a román lapértesülések, amelyek szerint Magyarországról kerülhetett volna Romániába madárinfluenzával fertõzött háziszárnyas" - tette hozzá a kormányszóvivõ.
Elmondta: a bukaresti magyar nagykövet jegyzéket adott át a román külügyminisztériumnak, és hivatalos tájékoztatást kért az ügyrõl.

"Amennyiben a román hatóságoknak bármi ilyen tudomására jutott volna, a kétoldalú állategészségügyi egyezmény szabályai szerint haladéktalanul értesíteniük kellett volna a magyar hatóságokat" - húzta alá a kormányszóvivõ.
Batiz András szólt arról is, hogy a magyar-román határon a legszigorúbb ellenõrzés van érvényben, vagyis semmilyen baromfiterméket nem lehet behozni Magyarországra Románia felõl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!