Hírek

2012.12.20. 15:47

Apokalipszis elnapolva - éljünk!

Szombathely - A mai nappal véget ér a híressé-hírhedté vált maja naptár. Eljön a vele a világvége is? A többség már bevásárolt karácsonyra, ami azt jelzi, nem aggódnak. A jósnő szerint változások jönnek, holnap új ciklus kezdődik az emberiség életében.

Rózsa Melinda

Kedves Olvasó, ha ön esetleg szombaton olvassa ezt a cikket, az azt jelenti, hogy a világvége elmaradt. Ha akkor már senki nem olvas Vas Népét, akkor... nos, akkor úgyis mindegy, mi a mondat vége. A három éve bemutatott, 2012 című katasztrófafilmmel vált világszerte ismertté a maja naptár, amely ma ér véget. A filmben ezzel a dátummal az apokalipszis ideje jön el, természeti katasztrófák, csapások sora pusztítja a bolygót. De ez természetesen csak hollywoodi fogás. A világvége-mizéria mindenesetre hozzánk is begyűrűzött: van olyan áruház, ahol világvégi árleszállítást tartanak.

Mindenkivel történnek megmagyarázhatatlan dolgok, mondja Lakatosné Horváth Katalin jósnő (Fotó: Benkő Sándor)

Egy másik üzletben egy fiatalemberrel találkoztunk, aki sokáig válogatott, aztán mégis üres kézzel távozott: nem, nem veszek mégse semmit, megvárom, lesz-e a világvége, majd szombaton jövök.

A világvége hírére mindenki másképp reagál. A  devizahiteles:  "Világvége? Megint esni fog a forint?" Az  edzettebb devizahiteles: "Világvége? Höhö..." Az újságíró:  "Hánykor? A lapzárta miatt..." A diszkós: "Oké, 22-én afterparti!" Az  apró zsákfaluban élő: "Világvége? Ott lakom..."

Viccet félretéve, a franciaországi Bugarach hegycsúcsának megmászását komolyan megtiltották a helyi hatóságok, tartva a turisták rohamától. A hiedelem szerint ugyanis az 1230 méter magas csúcs menedéket nyújt világvége esetére.  Hogy mi, magyarok, aggódunk-e?

Lakatosné Horváth Katalin jósnő azt tapasztalja, igen, sokan vannak, akik tartanak a világvégétől,  de akik tudják, hogy  a maja naptár vége csak valójában egy ciklus befejeztét,  egyben egy új korszak kezdetét jelenti, nem félnek, azok ezt az egészet  nevetségesnek tartják. 
- A világot a Jóisten irányítja, és majd eldönti, mikor kell távozni. Most a felkészülés időszakában vagyunk, fontos, hogyan és mit cselekszünk.  Amit ma teszek, azzal teremtem meg a jövőmet. A ma a múlt jövője, a jövő múltja. A maja naptár vége új korszakot jelez  az emberiség életében. Mindenki érez  olyan dolgokat, amiket  nem tud megmagyarázni. Negatív érzések jönnek elő, de ezek el fognak tűnni, persze nem egyik napról a másikra. Nem tudjuk,  mi van a hátterében, de sokan vagyunk, akik embereket, kapcsolatokat  veszítettünk ebben az esztendőben - sorolta a jósnő. Minden léleknek, aki él ezen a Földön, fel kell készülnie a változásra. Ha negatív dolgok jönnek, forduljunk a szeretet felé, váljunk befogadóvá.
A jósnő tehát nem aggódik. Akkor mi miért tennénk?

 

Tartós tejet azért már ne vegyél, szokás poénkodni a csak kicsit betegeskedőkkel. Vagy világvége előtt. (Ez utóbbi ritkábban adatik.)   Aki  napi kettőnél több hírt elolvas, értelmezni próbál vagy csak bután bámul tőlük maga elé,  azt látja, hogy betegeskedik a világ is, amelyben élünk. Nem csak kicsit. Persze annyira nem, hogy ne sajnálnánk, ha elpusztulna... Ott van mindjárt a szombathelyi piacon kapható  házi tej, a reggeli fejésből. Azért például nagy kár volna. Ha megérjük a holnap reggelt,  mehetünk is érte. Már csak ezért se vegyünk tartós tejet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!