Hírek

2012.06.08. 16:29

Aranytoll az interjúért Mohos Máténak

Szombathely - A Séta-program tavaszi kurzusa végén a bolyais Mohos Máté vehette át a Vas Népe Aranytoll-díját.

Nagy Ildikó

A Pannon Lapok Társasága 2003-ban indította el Séta (sajtó és tanulás) névre keresztelt médiapedagógiai programját. A programban részt vevő középiskolák diákjai azóta minden tanévben kétszer – ősszel és tavasszal – hat héten át ismerkednek a média, azon belül elsősorban a nyomtatott sajtó világával. Pedagógusaik irányításával ismerkednek a sajtóműfajokkal, szerkesztőségünkbe és a PLT nyomdájába is ellátogatnak. Nemcsak elméleti ismereteiket gyarapítják, hanem az újságírásba is belekóstolhatnak, hiszen a kurzus ideje alatt hetente egy nap egy oldalt szentelünk az írásaiknak.

A 2011/2012-es tanév elején meghirdettük az Aranytoll-pályázatot: az Aranytoll-díj a legjobbnak ítélt írás szerzőjét illeti. A Vas Népe Halmágyi Miklós főszerkesztő vezette szakmai zsűrije a tavaszi kurzus lezárása után Mohos Máténak, a Bolyai gimnázium 10/A osztályos diákjának ítélte az Aranytoll-díjat. Máté Az ajtó című film szombathelyi vetítése után a film rendezőjével, Szabó Istvánnal készített interjút. Eredeti, egyúttal hozzáértésről is árulkodó kérdéseit is értékelte a zsűri, amikor úgy döntött, hogy őt illeti az Aranytoll. Mátét a díjátadásra a Séta-programot a Bolyai gimnáziumban kezdetektől koordináló tanárnő, Nagyné Erőss Rozália kísérte el a díjátadásra. Az „aranytollas” Máté tavasszal csatlakozott a Séta-programhoz, és mint megtudtuk, egy diákportálon rendszeresen jelennek meg írásai. Nagyon szereti a filmeket, gyakran olvas filmkritikákat, ezért is örült annak, hogy egy Oscar-díjas rendezővel készíthetett interjút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!