Hírek

2012.06.29. 10:21

Astellas-díj: szombathelyi védőnőt is kitüntettek

A tavaly első alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat sikerén felbuzdulva az Astellas Pharma, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2012 februárjában ismét nemes versengésre hívta a szakma gyakorlóit.

Vas Népe

A pályázat legfőbb célja továbbra is a kiemelkedő emberi és szakmai teljesítmények felkutatása és nyilvánosság előtti elismerése maradt.

Az idei, 2012-es szakdolgozói pályázatra egyéni és csoportos kategóriában rekordszámú, összesen 205 jelölés érkezett. Ez a szám a jelölt csoportok teljes létszámával kalkulálva közel ezer szakdolgozót takar. Az ország szinte valamennyi megyéjét mozgósító megmérettetésre a tavalyinál jóval szélesebb körből, az alapellátás, a járó- és fekvőbeteg ellátás, valamint a helyszíni sürgősségi ellátás területéről érkeztek jelölések. Örvendetes tény, hogy a jelölések száma évről-évre jelentősen nő, így a pályázaton keresztül egyre több, kiváló teljesítményt nyújtó szakdolgozót ismerhet meg az ország. A zsűri a jelölésekben bemutatott, kiemelkedő és példaként állítható teljesítmények maratoni értékelése során az Astellas-díjat egyéni kategóriában - többek között - Milisitsné Tátrai Beatrixnak, a Szombathely Megyei Jogú Város Egészségügyi Alapellátó Intézet 13-as gyermekkörzetének területi védőnőjének.  

A bíráló bizottság ezzel az idei szakdolgozói pályázat 59 jelöltjét részesítette valamilyen megkülönböztetett elismerésben. Az ünnepélyes díjátadó 2012. július 7-én, a budapesti Művészetek Palotájában, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara Diplomaátadó Ünnepségének keretében lesz.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!