Hírek

2017.08.29. 19:30

Nemzetközi doktori iskola létrehozása is szerepel a tervek között Kőszegen

BUDAPEST, KŐSZEG A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete a kedvezményezett: új típusú nemzetközi doktori iskola létrehozása is szerepel a tervek között, amiért három miniszter is felel - derül ki a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

Bakos Ágnes

A kormányhatározat a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete fejlesztésével összefüggő feladatokról dönt.

Miszlivetz Ferenc, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete főigazgatója egy napokban rendezett konferencián Fotó: Unger Tamás

Azt írja az e heti első Magyar Közlöny: a kormány egyetért, hogy meg kell vizsgálni a kőszegi intézmény kutató és képzési tevékenységének fejlesztési lehetőségeit. Valamint azzal is egyetért a kormány, hogy költségvetési forrásból támogatni kell az intézet alkalmazott adattudományi kutatásait.

Azt is tartalmazza a határozat, hogy még az ősszel jelentés készül egy új típusú doktori iskola létrehozásáról, annak feltételeiről - természetesen a kőszegi FTI közreműködésével. Október 31. a jelentés elkészítésének határ-ideje, és három tárcavezető is felelős: a Miniszterelnökséget vezető miniszter, az emberi erőforrások minisztere, valamint a nemzetgazdasági miniszter. Pénzről is szó van a határozatban, nemcsak elméleti szintű támogatásról: a nemzetgazdasági miniszter gondoskodik arról, hogy az idei költségvetésből 80 millió forintot kapjon a kőszegi központú intézet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!