Hírek

2016.06.07. 14:15

Autóbalesetet szenvedett dr. Puskás Tivadar polgármester ­- A másik autó 45 éves csornai sofőrje a helyszínen meghalt - Megszűnt az útzár (frissítve)

Frontálisan ütközött a szombathelyi polgármestert szállító autó a sárvári elkerülőn kedden délután negyed négykor.

Budai Dávid

A polgármestert szállító Skodában négyen utaztak, és bár az első hírek szerint a sofőr súlyosabban sérült, később kiderült, mindannyian csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. A baleset másik résztvevője, egy 45 éves csornai férfi azonban az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, a mentők már nem tudták újraéleszteni.

A rendőrség információja szerint a halálos sérüléseket szenvedett 45 éves sofőr, aki a 84-es számú főútvonalon Jánosháza felől Sopron irányába tartott, az ostffyasszonyfai leágazó előtt pár száz méterrel – eddig tisztázatlan okból – először letért a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, amelynek során elvesztette uralmát a gépkocsi felett, így ezt követően áttért a szemközti sávba és ütközött a polgármestert szállító Skodával. Elképzelhető az is, hogy a sofőr azért hajtott le az útpadkára, mert elaludt.

Köcse Tamás vezető mentőtiszt elmondta: a helyszínre négy mentőautóval és egy mentőhelikopterrel érkeztek, majd a sérülteket, Dr. Puskás Tivadar polgármestert, a gépkocsivezetőt, Lakézi Gábort, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályvezetőjét és a polgármesteri személygépkocsi negyedik utasát a Markusovszky kórház sürgősségi osztályára szállították, ahol megvizsgálták őket. A kórházban láttuk a családtagokat, Illés Károly alpolgármestert, Lendvai Ferencet, a szombathelyi közgyűlés Fidesz­KDNP frakciójának vezetőjét is. Dr. Puskás Tivadar láthatóan jó állapotban volt, úgy tudjuk, egy­-két órára benn tartják megfigyelésre, de valószínűleg ma este elhagyhatja a kórházat.

A helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, 18 óra előtt feloldották az útzárat.

A szombathelyi polgármesteri hivatal az a balesettel kapcsolatban az alábbi közleményt adta ki.

Két autó ütközött össze ma délután Sárvár térségében, a 84-es úton. Egy kisáruszállító autó az úton megpördült, és frontálisan ütközött a polgármesteri hivatal gépkocsijával. Az autóban dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és két munkatársa, valamint a szolgálati gépkocsi vezetője utazott.

Az ütközés következtében a kisáruszállító autó vezetője a helyszínen életét vesztette.

A mentők Szombathely polgármesterét, munkatársait és a gépkocsivezetőt kivizsgálásra a Markusovszky kórházba szállították. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a balesetben mindannyian könnyű sérülést szenvedtek.

Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata részvétét fejezi ki a balesetben elhunyt áldozat hozzátartozóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!