Hírek

2014.08.10. 18:10

Elszármazottak találkozója Vámoscsaládon

Vámoscsalád - Igazi ünnep volt a hétvégén Vámoscsaládon, első alkalommal rendezték meg az elszármazottak találkozóját, a településre ráadásul új gépjármű is érkezett.

Cseszkó Tamás

Már délelőtt többszázan gyűltek össze Vámoscsaládon a hagyományos falunapi forgatagra ezúttal azok is eljöttek, akik egykoron a településen születtek. Első alkalommal rendezték meg ugyanis az elszármazottak találkozóját.

- Az a gondolat vezérelt minket, hogy a már feledésbe merülő emlékeket felidézzük - mondta köszöntőjében Németh Imre, Vámoscsalád polgármestere, hozzátéve, az ilyen találkozó erősíti a faluból származók identitásának megőrzését. A rendezvényen részt vett Ágh Péter, Vámoscsalád országgyűlési képviselője, aki rögtön beszéde elején jókedvre derítette a megjelenteket.

- Hallottam, mennyire készülnek a helyiek e nemes eseményre, így én is gondolkodtam, mivel tisztelhetném meg önöket, végül úgy döntöttem ma reggel, hogy megszabadulok négyhónapos szakállamtól - mondta a képviselő. Külön örömét fejezte ki, hogy a településen 2006. óta működő falugondnoki szolgálat most 10 millió forint állami támogatásnak köszönhetően új gépjárművel gazdagodott. Jó hír az is, hogy a kormány hat és fél millió forintos támogatásban részesítette a falut, mert nem adósodott el. Ebből a pénzből az itt élők újabb álmai tudnak megvalósulni hangzott el. A rendezvény végén Aigner Géza plébános megáldotta az új gépjárművet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!