Hírek

2014.05.23. 16:50

Az allergiások nem pihennek

Körkép - A nagy favirágzások elmúltak, de indul nálunk is az útifű és a csalánfélék virágzása, ami gondot okozhat az allergiásoknak, amint a nyárfa, nyírfa, eperfa virágzás is - tudtuk meg dr. Stánitz Éva megyei tisztifőorvostól.

Merklin Tímea

Az esők és a viharos szél csökkentették a pollenkoncentrációt a múlt héten, de ahogy melegszik az idő, ismét gyorsan emelkedik a virágpor mennyisége a levegőben hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat országos hivatala. Mi a helyzet Vas megyében?

Dr. Jágerné dr. Szabó Erika pollenszint mérővel az ÁNTSZ épületén (Fotó: Szendi Péter)

Dr. Stánitz Éva megyei tisztifőorvos elmondta: a tavaszi fák pollenszórása a végéhez közeledik, de elindult a kora nyári gyomok és a pázsitfűfélék virágzása. A főorvosasszony kiemelte: a törvény szerint a tulajdonosoknak június 30-áig kell megakadályozni a parlagfű virágzását. Fontos, hogy mindenki folyamatosan végezze saját zöldterülete karbantartását.

- Mióta hatalmas büntetéseket helyezett kilátásba a minisztérium, a termőföld tulajdonosoknál nagyobb a rend. A mi vidékünk általában rendezett, a probléma mindig határterületeken van, például ha közút és önkormányzat a tulajdonos, ott van egy kis késés a kaszálással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!