Hírek

2014.12.06. 09:09

Az életéért küzd Botond

Magyarlak - Rosszra fordult a kis Botond állapota, a Markusovszky kórház gyermekintenzív osztályán ápolják. Botond tüdőgyulladást kapott, altatják, hogy ne legyenek fájdalmai.

Bajdó Bettina

Horváth Antalné, a kisfiú nagymamája könnyeivel küszködve mesél unokája állapotáról. Botond nemrég elkapott egy felsőlégúti megbetegedést, melyre injekciókúrát írt fel az orvos. A harmadik injekció után éjjel nagyon rosszul lett, mentőt kellett hívni hozzá.

– Éjjel negyed kettőkor ébredtem arra, hogy nagy a baj – emlékszik vissza a nagymama a szörnyű éjszakára. – Azonnal mentőt hívtunk, egy órát küzdöttek az életéért, hogy egyáltalán kórházba tudják vinni. Folyamatosan altatják, hogy ne legyenek fájdalmai, de az állapota most már napok óta nem változik. A láza már lement, s a bal oldali tüdeje is felszabadult, a jobb oldali viszont nem. Az orvosok azt mondták, hogy készüljünk fel mindenre.

A kis Botond pár hónappal ezelőtt még nagyon jól volt az őssejtkezelésnek köszönhetően. Fotó: Szendi Péter

A család romokban hever. Botond nagyobbik testvérének, Eriknek nemrég lebénult az arca egyik fele, még ő sem jött teljesen rendbe. Most pedig ez az újabb tragédia nagyon megviselte a családot.

– Nagyon sokat imádkozunk Botondért, mást nem tehetünk, hiszünk a csodában – folytatja a nehéz helyzetben lévő nagymama. – Egyszer már túlélt egy ilyet, hisszük, hogy most is képes lesz rá. Fogjuk a kezét, beszélünk hozzá, s bíztatjuk, hogy gyógyuljon meg minél hamarabb. Nagyon nehéz nekünk, mert a másik két unokánknak is szeretnénk mindent megadni. De sajnos anyagi gondokkal küzdünk, arra is alig van pénzünk, hogy elmenjünk meglátogatni Szombathelyre Botondot. Pedig ott kell lennünk mellette, mert szüksége van ránk. Csak annyit kérek mindenkitől, hogy imádkozzon azért, hogy az unokánk hazajöhessen hozzánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!