Hírek

2014.11.02. 16:55

Az elhunyt söptei hősök előtt tisztelegtek

Söpte - Mintegy hatvan emlékező gyűlt össze Söptén a temetőben vasárnap. Az emlékezők az elhunyt hősök előtt rótták le kegyeletüket.

Cseszkó Tamás

Igazi ünnepi pillanatok részesei voltak azok, akik részt vettek a halottak napi megemlékezésen Söptén. Komláti Lászlóné, nyugalmazott magyartanár a helyiek közreműködésével állított össze színvonalas halottak napi megemlékezést, hosszú évek után újra. Nagy Dávid Milán, Bozzay Blanka, Bozzay Márton, Németh Áron, Kiss Réka, Nagyné Kocsis Linda, Pap Tibor és Németh Veronika közreműködésével megható verseket hallhattak a jelenlévők.

– Két kezével ültette, szeretettel nevelte – szavalták a gyerekek a Kis virág a síron című művet, többeknek a szeme telt meg könnyel miközben az elhunytakra emlékeztek. Cseresznyák Miklós, Söpte képviselője beszédében felelevenítette a halottak napja történetét, kiemelve, hogy emlékezni kell azokra a söptei hősökre, akik életüket adták a hazáért. Nagy Róbert, a település frissen választott polgármestere lapunknak az emlékezés fontosságáról beszélt. Szavai szerint összefogással olyan programokat kell szervezni, amelyek erőt adnak Söptének.

Nagy Róbert polgármester és Gagyi Levente megyei képviselő, a Vas Megyei Önkormányzat Civil és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke közösen koszorúzták meg dr. Árvay Imre egykori megyei képviselő sírját. Gagyi Levente elmondta, legyünk akár fiatalok, akár idősek, fontos az emlékezés, hiszen a múlt hőseinek tettei üzenik, hogy érdemes küzdeni egy erős, sikeres Magyarországért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!