Hírek

2014.12.17. 14:40

Az igazi Aranyhíd

Szombathely - A Vas Népe az idén az Aranyhíd nevelési-oktatási központ alapítványának támogatására kéri az olvasókat. Adni tényleg jó, karácsonykor főleg.

Ölbei Lívia

Az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrált Központban sajátos nevelési-oktatási igényű, azaz mozgássérült, autizmussal élő, illetve értelmileg korlátozott gyerekek fejlesztésével foglalkoznak. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az itt dolgozó szakemberek munkája milyen fontos: hogy milyen hősies küzdelmet folytatnak azért, hogy könnyebbé tegyék ezeknek a gyerekeknek az életét.

Aranyhíd: Ágoston Zsoltné Takács Tündével foglalkozik. Fotó: Unger Tamás

De nem is a hősies küzdelem a legjobb kifejezés. Mert miközben tényleg heroikus küzdelmet folytatnak, aki csak egy kis időt is eltöltött közöttük, tudja: ezt a küzdést nagy türelem és sok mosoly kíséri, mert itt egyetlen apró lépés megtétele fölér egy világra szóló felfedezéssel. Minthogy az: világra szóló felfedezés. „Az ezüsthíd és az aranyhíd" című régi népmesében a legkisebb királyfi teljesíti a próbát: átkel az aranyhídon, végül pedig elnyeri a szépséges Tündér Firuna kezét. A mesebeli kis királyfi parázzsal táplált paripával indul neki a nagy utazásnak; az Aranyhíd gyerekeinek egy új autóbusz is megtenné. A régit már hiába etetnék akár parázzsal, nem jutna messzire, kiszolgálta a maga idejét. Pedig a sok kis királyfi – és királylány – a szombathelyi Aranyhídban is indulásra kész. Egy igazi meséből nem hiányozhatnak azok a szereplők, akik a főhőst segítik. Itt a lehetőség.

Számlaszám:10300002-10583135-49020102 Közlemény: adomány.

SZÁMLASZÁM: 10300002-10583135-49020102

KÖZLEMÉNY: ADOMÁNY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!