Hírek

2016.06.06. 17:18

Az írás a hobbija - Az NLG-s Németh Dolóreszé lett az Aranytoll díj

Szombathely - A Nagy Lajos Gimnázium 11. évfolyamos diákja, Németh Dolóresz kapta a Vas Népe Aranytoll díját. Dolóresz jogi egyetemre készül, az írás a hobbija.

Nagy Ildikó

Németh Dolóresz 2015 februárjában került a Nagy Lajos Gimnáziumba. Magyartanára, Tar Patrícia szó szerint „becserkészte" a Séta-programba.: tavaly ősszel megkérte, hogy írjon egy élménybeszámolót az évfolyamkirándulásról. Dolóresz jó diák módjára teljesítette a feladatot, a tanárnő pedig néhány nap múlva megmutatta a Vas Népe Sétatér oldalán megjelent cikket.
A gimnazista lány azóta több írással is jelentkezett: a tavaszi kurzusban az iskolai egészségnapról tudósított, a Vas Népe szerkesztőségének Aranytoll díját pedig egy interjúért kapta.

- Osztálytársam, Mihály Luca a III. Savaria Filmszemlén átvehette a legfiatalabb tehetséges alkotónak járó díjat. Nagyon büszke voltam rá, és úgy gondoltam, másokat is érdekelhet Luca története - mesélte Dolóresz, aki tegnap szerkesztőségünkben vette át az Aranytoll díjhoz járó oklevelet és gravírozott tollat.

Mosolyogva idézte fel, hogy a Mihály Lucával készített interjú megjelenése után több pozitív visszajelzést is kapott,  a legjobban azonban annak örült,  hogy az interjúalanya  édesanyja  is megköszönte  a  lányáról   írt cikket.

A friss Aranytoll díjas, magyar és történelem fakultációra járó gimnazista egyelőre a jogi pálya felé kacsintgat, azt mondja, szívesen lenne bíró, az írás azonban - úgy tűnik - megmarad hobbinak.

A Nagy Lajos Gimnáziumban egyébként 2015 őszétől új gazdája van a Séta programnak: Kecskés Zoltán tanár úrtól Tar Patrícia vette át a stafétabotot. A tanárnő azonban nem most ismerkedett meg a Pannon Lapok Társasága médiapedagógiai programjával, mint kiderült, annak indulásakor, a 2000-es évek elején a kőszegi Jurisich Miklós Gimnáziumban - Trifusz Péter tanár úrral közösen - már foglalkozott a média világa iránt érdeklődő diákokkal. Aztán Fejér megyébe költözött, ám ott sem lett hűtlen a Séta-programhoz: társlapunknál, a Fejér Megye Hírlapnál is számíthattak a tanárnőre és a Kodolányi János Középiskolába járó diákjaira. Tavaly ősztől Vas megyében folytatta a munkát, amint azt Dolóresz díja jelzi, nem is akárhogyan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!