Hírek

2014.12.01. 19:05

Adni és kapni: Mojszejev-belépők

Szombathely - Adni jó: az Agora Szombathelyi Kulturális Központ 10 belépőt ajánlott föl a vasi gyermekvédelmi szakszolgálatnak a közelgő nagyszabású Mojszejev-előadásra.

Ölbei Lívia

Pados Zsoltnál, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthon igazgatójánál – egyúttal a Tarisznyások nélkülözhetetlen muzsikusánál – mélyebben talán senki sem érzi át, hogy az élménynek micsoda ereje van. A karácsonyt megelőző időszak a Tarisznyások együttes számára is „nagyüzem", ilyenkor a Mikulás puttonyából is gyakran kerülnek elő megzenésített versek. Nem csoda hát, hogy az igazgató úr – a gyerekek nevében – örömmel fogadta az Agora – Szombathelyi Kulturális Központ fölajánlását, miszerint szívesen látják a szakszolgálat gyermekotthonának lakóit a december 10-én esedékes Mojszejev-előadáson, az Arena Savariában.

Parais István, az Agora igazgatója hétfőn délután személyesen vitte el a tíz belépőt a Vörösmarty utcába: „Az az 50-60 ezer forint, amibe ez a tíz jegy kerül, nekünk csekélység, reméljük, örömet tudunk szerezni vele a gyerekeknek és kísérőiknek." A szakszolgálathoz tartozó gyermekotthon befogadó, átmeneti jellegű, hosszabb-rövidebb időt töltenek el itt azok a gyerekek, akiknek éppen erre van szükségük. A nagy asztal körül most hatan ülnek a barátságos, simogatóan meleg – otthonos – lakásban. Varga Krisztián, Ragola Manuéla és a négy testvér: Kalányos Richárd (otthon persze Ricsi), Kalányos Márk, Kalányos Szilvia (Szilviként mutatkozik be, aztán kicsi mosollyal, felnőttesen javítja) és Kalányos Tamás (Az otthonban egyébként jelenleg összesen nyolc gyerek lakik.) Az asztal közepén adventi koszorú jelzi, hogy ez itt a várakozás időszaka. Varga Krisztián megmutatja a gyönyörű jászolt, amelyet ők maguk készítettek, és amely a nappaliban várja a karácsonyi ünnepeket. Parais István azzal nyújtja át a Mojszejev-belépőket, hogy a világ legtehetségesebb táncosai érkeznek hamarosan az Arena Savariába: körülbelül nyolcvan táncos röpköd majd szebbnél szebb kosztümökben a színpad fölött. A fiúk figyelmét Parais igazgató úr külön fölhívja arra, hogy különlegesen szép orosz táncoslányok megjelenése várható. Tegyük hozzá: azért a lányok sem fognak unatkozni.

A gyerekek fölragyogó mosolyokkal fogadják az ajándékot. Mikor is lesz az előadás?, kérdezi Pados Zsolt. Ők válaszolnak: „December 10-én, este 7-kor." Akkor az Arena Savariában találkozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!