Hírek

2013.02.12. 10:54

Az őssejtbeültetésre készülnek

Magyarlak - Szépen gyógyul Botond, ezért úgy tűnik, hamarosan megműthetik a kisfiú szájpadhasadékát.

Bajdó Bettina

November végén indította el a Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe közös jótékonysági akcióját, melyben az olvasóink segítségét kértük. Szerettünk volna segítő kezet nyújtani a két és fél éves Horváth Botondnak, aki kisagyhiány-rendellenességgel született, a mozgása és a beszéde is korlátozott. Botondon csak az őssejtbeültetés segíthet, ennek segítségével lehetnek elviselhetőbbek a napjai.

Akciónk sikerrel zárult: közel hárommillió forintnyi adomány gyűlt össze. Az olvasói felajánlásokból 1 millió 963 ezer forint érkezett a számlánkra, a szombathelyi Trend Optika fél millió forintot ajánlott fel, s a szerkesztőségünkbe is érkeztek adományok. Az akciónk nem zárult le, továbbra is nyomon követjük a beteg kisfiú életét. Hamarosan műtét vár Botondra, Győrben megoperálják a szájpadhasadékát.

Botond és nagymamája, Horváth Antalné áprilisban utazik Bécsbe. Fotó: Benkő Sándor

- Pár hete Boti nagyon megfázott, ezért aggódtunk, hogy nem lehet majd megoperálni - mondja Horváth Antalné, a kisfiú nagymamája. - Szerencsére úgy tűnik, hogy az unokám szépen gyógyul, így nagyon bízunk abban, hogy február 24-én meg tudják operálni a szájpadhasadékát. Nagy segítség lenne az ő állapotában ez a műtét, hiszen így könnyebb lenne etetni és itatni Botondot.

A család már gőzerővel készül az őssejtbeültetésre is. Két időpontot is kaptak, így április elején meg is kaphatja Botond az első őssejtet Bécsben.

A számlánkra továbbra is várjuk az adományokat. A számlaszámot azért nem zárjuk le, mivel az orvosok szerint Botondon a két beültetés segíthet igazán. A számlavezető bankunk az MKB, csekkes befizetés esetén pedig a Pannon Napilapok Bt.-t kell ráírni a csekkre a számlaszámon kívül. A számlaszám: 10300002-10583146-49020043. Közlemény: adomány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!