Hírek

2015.11.13. 14:22

Balázsy Péter megyei jegyző lett az új elnöke a Vas Megyéért Egyesületnek

Horváth Boldizsár lemondott elnöki tisztségéről, az új elnök Balázsy Péter megyei jegyző lett, aki folytatni kívánja az elődök által megkezdett munkát.

Budai Dávid

Tisztújítást tartott csütörtökön a Vas Megyéért Egyesület Szombathelyen, a megyeháza dísztermében. Dr. Horváth Boldizsár lemondott elnöki tisztéről, mert mint fogalmazott, a szervezet dinamikus, megfiatalított vezetést igényel. Elhangzott, az 1997-ben alapított egyesület tevékenységének célja, hogy Vas megye fejlődését, érdekeinek megőrzését, gyarapodását segítse.

Horváth Boldizsár 2008-ban – az alapító elnök, István Lajos professzor halálát követően – lett az egyesület elnöke. Az elmúlt nyolc évben számos területen járultak hozzá Vas megye boldogulásához. Összesen 51 alkalommal tettek kitüntetési javaslatokat a megyei közgyűlés és Szombathely város kérésére, amelyek jelentős része eredményes volt. Az elmúlt nyolc évben nyolcvan személy méltatását segítették elő az Év Vasi Embere választáson. Eredményes volt az összesen háromszáz résztvevővel éveken át zajlott Közlekedési Fórum-sorozat is. Elhangzott, Schrammel Imre magángyűjteményének hazahozatalát elsőként ők kezdeményezték. A Vas Megyéért Egyesület nyolc sikeres pályázatot tudhat maga mögött, amelyek segítségével csaknem kétmillió forinttal tudtak rendezvényeket, könyveket és kiadványokat támogatni. Az egyesület tagjai támogatták a leköszönő elnök javaslatát és egyhangúlag Balázsy Péter megyei jegyzőt választották meg új elnöknek.

A frissen megválasztott elnök elmondta, folytatni kívánják az elődök által megkezdett munkát. A Vas Megyéért Egyesület továbbra is aktív szereplője szeretne lenni Szombathely és a megye közéleti, közösségi életének. Fontosnak tartja, hogy az egyesület tagsága meg tudjon újulni, annak érdekében, hogy a korábbi aktivitás folytatódjon. Az új alelnökök személye is fontos üzenettel bír, Horváth Boldizsár leköszönő elnök a folytonosságot, dr. Németh István rektorhelyettes pedig az egyesület által legfontosabbnak tartott kérdéskört, a megyei egyetemi képzések ügyét szimbolizálja. A tervek szerint a jövő év elején előadássorozat indul a megyeháza dísztermében fontos, aktuális témák felkarolásával, Szombathely és Vas megye szellemi és természeti értékeinek óvása és gyarapítása érdekében. Az elnök kiemelte az új törekvéseket: az idén száz esztendeje elhunyt, hősi halált halt költő, Békássy Ferenc emlékének ápolását, valamint a fiatalok hazatérését segítő program elindításának szándékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!