Hírek

2012.05.16. 15:36

Baleseti gócok kiszűrése: közlekedésbiztonsági projekt indul az országos közúthálózaton

Körkép - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több mint 11,4 milliárd forintot nyert el a kezelésében lévő mintegy 30 ezer kilométernyi országos közút közlekedésbiztonságát javító fejlesztésekre.

Benkő Sándor

Kedden Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár jelenlétében írta alá Kovács Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. valamint dr. Vér Iván, a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt. vezérigazgatója a két társaság közötti támogatási szerződést. Az Új Széchenyi Terv Közlekedésfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert összeg a közúti biztonság fejlesztéseire fordítható.

A projekt célja, hogy a balesetveszélyes csomópontokban csökkentse a balesetek számát és hatékonyan szolgálja a közlekedésbiztonság javítását.

A közlekedésbiztonsági projekt elemeinek összeállítása során kiemelt figyelmet fordítottak az ismert közlekedési balesetekre, amelyek részletes elemzését követően összeállították a végrehajtandó intézkedések listáját. Az akcióterv tartalmazza a 69 bel- és külterületi helyszínen lévő baleseti gócpont megszüntetését, 11 kijelölt gyalogos átkelőhely biztonságosabbá tételét, külterületi autóbuszmegállók gyalogos közlekedésének kiépítését, valamint a közúti vezetőkorlátok minőségi cseréjét is. Mindezek mellett a jelzőlámpás forgalomirányítású csomópontokat is górcső alá vették, melynek következtében 355 csomópontban a hagyományos izzós fénypontokat LED-es fénypontokra cserélik. Továbbá több mint 700 csomópontban járműérzékelőket telepítenek a forgalomfüggő működtetés bevezetése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!